Toimintaohje koronavirusepäilyn varalle

Julkaistu: 19.5.2020 | Päivitetty: 4.1.2021
Jos epäilet itselläsi koronavirusta, suosittelemme ensisijaisesti Omaolo-oirearvion tekemistä. Jos tämä ei ole mahdollista, soita ajanvaraukseen.

Tee oirearvio Omaolossa tai soita

Omaolo.fi-palvelussa voit tehdä koronavirusarvion, myös 1-14 -vuotiaan huollettavan puolesta.

Pelkän oirearvion voi tehdä myös ilman tunnistautumista, mutta jos haluat lähettää oirearvion ammattilaisille, täytyy tunnistautua pankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Jos lähetät tekemäsi oirearvion ammattilaisille, ollaan sinuun yhteydessä Omaolon palvelun kautta.

Jos Omaolo-oireavion tekeminen ei ole mahdollista, ota yhteyttä puhelimitse Kaarinan terveyskeskuksen ajanvaraukseen p. 02 588 2600 ma-pe klo 8-16, la-su klo 8.30-14.

Terveyskeskuksen ollessa suljettuna ota yhteys Turun yhteispäivystykseen, p. 02 313 8800.

Näytteenotto ja vastaukset

Otamme koronavirusnäytteitä ajanvarauksella arkipäivisin klo 8–15 ja viikonloppuisin klo 8.3014 Kaarinan pääterveysasemalla. Näytteenottopiste on terveysaseman edessä kontissa, johon voi tulla jalan tai autolla. Huom! Ajanvaraus tarvitaan, jotta saat lähetteen. Tee Omaolo-arvio tai soita ajanvaraukseen.

Odotathan rauhassa koronatestin vastauksia. Vastaukset saapuvat viiveellä, 2-3 päivässä. Tulos ilmoitetaan tekstiviestinä. 

Click here to translate this page into your language.
Translation may not be 100% accurate of the original content.

Lisätietoja:

Terveyskylän koronabotti

THL - ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronasivut ja -tiedotteet

Jaa