Toimintaohje koronavirusepäilyn varalle

Julkaistu: 19.5.2020 | Päivitetty: 11.10.2021

Jos epäilet itselläsi koronavirustartuntaa, suosittelemme tekemään ensin oirearvion Omaolo.fi-palvelussa. Kaksi rokotetta saaneiden ei tarvitse lievissä oireissa hakeutua testiin, eikä alle 12-vuotiaita testata pienessä nuhassa. Koronanäytteitä otetaan vain ajanvarauksella. Voit varata ajan Omaolo.fi-palvelussa tai soittamalla. Puhelinpalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Terveyskeskuksessa ei ole koronanäytteenottoa ulkomaanmatkalle lähtijöitä varten. Matkalta palaavat voivat varata ajan FINENTRY-palvelusta.

Katso tiedote: Alle 12-vuotiaiden koronatestaus ja kouluun tai päiväkotiin palaamisen ohje muuttuivat

Katso tiedote: Kaksi rokotetta saaneiden ei tarvitse lievissä oireissa hakeutua testiin

Tee oirearvio Omaolossa tai soita

Omaolo.fi-palvelussa voit tehdä koronavirusarvion, myös 1-14 -vuotiaan huollettavan puolesta.

Pelkän oirearvion voi tehdä myös ilman tunnistautumista, mutta jos haluat lähettää oirearvion ammattilaisille, täytyy tunnistautua pankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Jos lähetät tekemäsi oirearvion ammattilaisille, ollaan sinuun yhteydessä Omaolon palvelun kautta.

Jos Omaolo-oireavion tekeminen ei ole mahdollista, ota yhteyttä soittamalla Kaarinan terveyskeskuksen ajanvaraukseen puh. 02 588 2600 maanantai-perjantai klo 8-16, lauantai-sunnuntai klo 8.30-14.

Jos terveyskeskus on suljettuna, ota yhteys Turun yhteispäivystykseen, p. 02 313 8800.

Matkustamiseen liittyvä koronanäytteenotto

Terveyskeskuksessa ei ole koronanäytteenottoa ulkomaanmatkalle lähtijöitä varten.

Matkalta palaavat voivat varata ajan FINENTRY-palvelusta.

Näytteenotto ja vastaukset

Otamme koronavirusnäytteitä ajanvarauksella arkipäivisin klo 8–15 ja viikonloppuisin klo 9–14 Kaarinan pääterveysasemalla, osoitteessa Voivalantie 5. Näytteenottopiste on terveysaseman edessä kontissa, johon voi tulla jalan tai autolla. Kontti ei ole drive in -näytteenottopiste. Huom! Ajanvaraus tarvitaan, jotta saat lähetteen.

Ota mukaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.

Odotathan rauhassa koronatestin vastauksia. Vastaukset saapuvat viiveellä, 2-3 päivässä. Tulos ilmoitetaan tekstiviestinä. Jos tulos on negatiivinen, viestissä lukee Tutkimuksesi CV19Ag tulos on NEGAT. Jos tulos on positiivinen, viestissä lukee Tutkimuksesi CV19Ag tulos on POSIT. 

Click here to translate this page into your language.
Translation may not be 100% accurate of the original content.

Lisätietoja:

Terveyskylän koronabotti

THL - ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronasivut ja -tiedotteet

Jaa