Toimivat terveyskeskuspalvelut tehdään yhdessä

Julkaistu: 25.8.2022 | Päivitetty: 25.8.2022

Haluamme Kaarinan terveyskeskuksen henkilökunnan puolesta kiittää kaikkia kaarinalaisia ymmärtäväisyydestä sekä kärsivällisyydestä liittyen terveyskeskuksen ruuhkautumiseen. Kiitos, että otitte huomioon ruuhkatiedotuksemme: puheluiden määrä kääntyi laskuun.

Soita oikeaan aikaan oikeaan numeroon

Jotta palvelut toimivat mahdollisimman hyvin, toivoisimme teidän noudattavan myös jatkossa seuraavia ohjeita:

  • Kiireettömien asioiden soittoaika numerossa 02 588 2600 on maanantai-torstai kello 10-14 sekä perjantai kello 10-12 (ajanvaraus, laboratoriotulosten kysely yms.).
  • Päivystysasioiden soittoaika numerossa 02 588 2600 on arkisin kello 8-16.
  • Laboratorion soittoaika numerossa 02 588 2253 on maanantai-torstai kello 9-14. Laboratorion ajanvaraus toimii takaisinsoittopalveluna. Hoitajamme soittavat sinulle takaisin mahdollisimman pian. Esimerkiksi Tyksin antamalla laboratoriolähetteellä voi varata ajan vain laboratorion omasta ajanvarausnumerosta.
  • Myös hammashuoltoon, röntgeniin sekä neuvolapalveluihin on omat ajanvarausnumerot. Katso terveyspalvelujen ajanvarausnumerot

Näin saat ajan lääkärille

Kun tarvitset ajan lääkärille, ensin arvioidaan, millaista hoitoa tarvitset eli tehdään hoidontarpeenarvio. Arvio tehdään joko sähköisesti Omaolo.fi-palvelun kautta tai puhelimitse. Tarkoituksena on, että yhdessä sairaanhoitajan kanssa arvioimme oirettasi ja asiaasi. Näin pääset oikeaan aikaan juuri sinun tilanteeseesi parhaiten sopivalle ammattilaiselle.

Koronatilanne

Koronan osalta laaja testaus ja tartuntojen jäljitys on käynyt tehottomaksi tartuntojen torjunnassa, koska kaikkia tartunnan saaneita ja altistuneita ei ehditä tavoittaa ajoissa. Koronatestaus terveydenhuollossa kohdennetaan ympärivuorokautisessa hoivatyössä työskenteleviin. Testi otetaan myös, jos tarvitaan tartuntatautipäivärahan hakemiseen oikeuttava todistus.

Tässä tilanteessa tartuntojen leviämisen estämisessä korostuu vapaaehtoinen kontaktien välttäminen, jos hengitystieinfektion oireita ilmaantuu. Tukena voi käyttää kotitestejä. Koronarokotteet suojaavat hyvin vakavalta taudilta. Valtaosalle tartunnan saaneista tulee vain lieviä oireita.

Hyvinvointialueeseen liittyvä kysely on tulossa

Sote-muutoksia tulevaan hyvinvointialueeseen liittyen on tulossa ja yhteistyö Paimion-Sauvon terveysaseman kanssa aloitettu. Palvelujen käyttäjien tarpeita ja kehitysehdotuksia tullaan kartoittamaan kyselyillä, joten seuraathan tiedotuksia. Toivomme aktiivista osallistumista, sillä yhdessä luomme toimivat palvelut.

Kaarinan terveyskeskuksen henkilökunta

 

Jaa