Toisen koronarokotteen ajan voi vaihtaa netissä

Julkaistu: 16.7.2021 | Päivitetty: 23.7.2021

THL:n uusimpien ohjeiden mukaan ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen välillä täytyy pitää vähintään kahdeksan viikon tauko. Olet saanut ensimmäisellä rokotuskerralla automaattisesti ajan kahdentoista viikon päähän. Jos haluat ottaa toisen rokotuksen aikaisemmin, voit vaihtaa ajan netissä. Aikaa ei tarvitse vaihtaa, jos alkuperäinen aikataulu on sinulle sopiva. Aikaa ei voi vaihtaa soittamalla. Muista myös pop up -rokotukset, niihin voit tulla ilman ajanvarausta.

Kun haluat nopeuttaa rokotusaikatauluasi, voit vaihtaa toisen rokotusajan niin, että ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan ja enintään kaksitoista viikkoa.

Rokotusajan siirtäminen onnistuu vain niille päiville, joille rokotteiden saatavuus on voitu vahvistaa. Rokotteiden saatavuus vaihtelee.

Jos olet saanut ensimmäisellä rokotuskerralla Modernan rokotteen, Comirnaty sopii toiseksi rokotteeksi.

Jos et onnistu siirtämään rokotusaikaasi, juuri sillä hetkellä ei ole vapaita aikoja. Ethän ruuhkauta terveyskeskuksen puhelinpalvelua.

Aikoja tulee varattavaksi tasaisesti. Voit tulla myös ilman ajanvarausta pop up -rokotuksiin, joita järjestetään ainakin heinä-elokuun ajan. Lue lisää pop up -rokotuksista

1. Jos näet heti ajanvarauskalenterissa vapaita aikoja (näkyvät vihreinä), varaa sinulle sopiva aika toiseen rokotukseen. Huomioi, että ensimmäisestä rokotuksesta pitää olla vähintään kahdeksan viikkoa.

2. Jos ajanvarauskalenterissa ei ole aikoja (näkyy harmaana), tee näin:

  • Peru sinulle varattu toisen rokotteen aika. Klikkaa Peru ajanvaraus.
  • Varaa uusi aika. Klikkaa Ajanvaraus ja valitse Varaa uusi aika.
  • Klikkaa rokotevalikko auki kohdasta Vastaanottaja. Vai Kuka tahansa?
  • Teknisistä syistä johtuen valikosta avautuu kaksi eri rokotetta, jotka näkyvät kahteen kertaan: Comirnaty-rokote (yli 16 v.) ja Moderna-rokote (yli 18 v.). Voit valita näistä ikäsi mukaan minkä tahansa, jossa on vapaita aikoja.
  • Jos missään valikon neljästä eri rokotekohdasta ei ole vapaita aikoja, kokeile jonkin ajan kuluttua uudestaan. Rokotteiden saatavuus vaihtelee. Aikoja tulee varattavaksi tasaisesti. Voit tulla myös pop up -rokotuksiin, joita järjestetään ainakin elokuun ajan. Lue lisää pop up -rokotuksista
  • Huomioi, että ensimmäisestä rokotuksesta pitää olla vähintään kahdeksan viikkoa.

Lisätietoja rokotuksista ja rokottamisesta kaarina.fi/koronarokotukset

 

Jaa