Valoinstallaatio Touko Piikkiön Pontelassa

Julkaistu: 29.11.2021 | Päivitetty: 29.11.2021

Valoteos “Touko” valaisee Piikkiön Pontelan rakennusta ja sen lähimaastoa 1.12.2021-9.1.2022. Teoksessa on käytetty kahdeksaa valonheitintä staattisin värein, sekä ns. roikkalamppuja. Valonheittimet ovat tekniikaltaan ledejä, eli ne kuluttavat halogeenia vähemmän sähköä. Kalusto siirtyy teoksen jälkeen seuraavaan teokseen Kallenraitille. Teoskokonaisuuden jälkeen valokalusto jää kaupungin käyttöön.

Taiteilijan kommentti: 
“Touko” on teoskokonaisuuden toinen valoinstallaatio, joka ponnistaa kevään odotuksesta. Näen kevään vuodenaikana, jolloin harrastukset ja ihmisten aktivoituminen saavat tilaa. Uusia ideoita ja toimeentarttumisia syntyy. Tahtoisin pysäyttää ajan hiirenkorvilla oleviin koivuihin, vihreän eri sävyissä heräävään luontoon. Toisaalta tuon vihreän juhlan ohikiitävyys tekee siitä niin arvokkaan. Pontelan menneisyyteen mahtuu niin sotahistoriaa kuin aktiivista virkistystoimintaakin. Pontelan tulevaisuudesta syksyllä pidetyn keskustelutilaisuuden monista toiveista päätellen, Pontelalla on edessään vireä tulevaisuus. Näin ollen Pontelan mäki on mitä otollisin paikka juhlistaa tulevaisuutta - kevättä - valoteoksella. 

Pidetään valoa ikkunassa!

Tapio Väntsi
Valoteoksen suunnittelija

Tapio Väntsi on kaarinalainen taiteilija, joka innostuu valosta, varjoista ja heijastuksista. Hän on tehnyt uransa teatteriohjaajana ja teatteriesitysten valosuunnittelijana. Hänen valosuunnitteluitaan on nähty mm. Tanssiteatteri ERI:n, Matkateatterin, Sauvon Elävän Kulttuurin Seuran ja Salon Näyttämön teatteriesityksissä. Väntsin toteuttama tilavalosuunnittelu on koettavissa Sauvon Kivi-Kostilassa, jossa vanha kivinavetta on saanut juhlatilan käyttöön sopivan valaistuksen.

Valoteos “Ankkuri kesään” Hovirinnan venesatamassa aloitti valoteoskokonaisuuden, jonka seuraavat osat ovat Pontelassa koettavana oleva “Touko” ja Piikkiön kirkon luona 13.12. avautuva “Odotus”. Taiteen tekemisessä Väntsille on tärkeätä yhteistyö ja yhteisöllisyys. Väntsi haaveilee kaupunkilaisten omasta valotapahtumasta, jossa jokainen voi osallistua ohjatusti valotapahtuman rakentamiseen vaikka omalta parvekkeeltaan.

Jaa