Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

Rakennusvalvonnan arkistossa säilytetään rakennusten lupiin liittyviä asiakirjoja. Näitä ovat esimerkiksi lupapäätökset, hakemusasiakirjat liitteineen, pääpiirustukset sekä erityissuunnitelmat (rakenne- ja LVI-suunnitelmat). Tarvittaessa arkistosta voi tilata materiaalia rakennusvalvontaan nähtäväksi. Veloitamme arkistopalveluista taksan mukaisen hinnan.

Muutoksia arkistopalveluissa

Rakennusvalvontatoimisto on suljettu asiakkailta. Voitte kuitenkin tulla tutustumaan tilaamaanne materiaaliin ajanvarauksella.

Saatte ohjeet ajanvarauksen tekemisestä samalla, kun ilmoitamme teille arkistonoudon valmistuneen.

Arkistomateriaalin tilaaminen

Kun tilaat lupa-asiakirjoja arkistosta nähtäväksi, täytäthän lomakkeen mahdollisimman tarkasti. Etenkin alkuperäisen rakennuttajan / luvan hakijan nimi on vanhemmissa 40-70 -luvulla myönnetyissä luvissa usein ainoa keino luvan löytämiseksi.

Arkistomateriaalin tilauslomake aukeaa tästä linkistä.

Tilatun materiaalin toimittaminen

Kun tilattu materiaali on noudettu arkistosta, saat sähköpostiisi pyynnön tulla tutustumaan materiaaliin. Voit ottaa omalla tallennuslaitteella materiaalista vapaasti kuvia tai voit pyytää rakennusvalvontaa skannaamaan halutut materiaalit sähköiseen muotoon. Materiaali voidaan myös lähettää kopioliikkeeseen, jotta siitä voidaan ottaa paperikopiot. Skannaus ja materiaalin valmistelu kopioliikkeelle lähetettäväksi ovat taksan mukaisesti laskutettavaa työtä.

Materiaalia ei luovuteta tilaajalle kuljetettavaksi rakennusvalvontatoimiston ulkopuolelle.

Taloyhtiöt ja arkistopalvelu

Taloyhtiölle materiaalia tilaa joko isännöitsijä tai hallituksen puheenjohtaja ja siitä laskutetaan taloyhtiötä. Toimitamme materiaalin joko skannattuna tai kopiofirman kautta paperikopioina. Emme toimita materiaalia huoneisto kerrallaan, vaan keräämme kaiken yhtiötä koskevan materiaalin samalla kertaa arkistosta nähtäväksi.

Tulostettava aineiston tilauslomake

Mikäli et halua täyttää sähköistä aineiston arkistotilauslomaketta, voit tulostaa alla olevan pdf-lomakkeen. Lomakkeen voi toimittaa rakennusvalvontatoimistoon tai lähettää skannattuna sähköpostilla rakennusvalvonta@kaarina.fi -osoitteeseen. 

Jaa