Tarvitsetko kartan?

Voit tilata kartan suunnittelua, rakennuslupaa tai kiinteistönmyyntiä varten, tarkastella karttapalveluita tai ladata kartta-aineistoja rajapintapalveluista.

Kartat ja paikkatieto

Kiinteistö- ja paikkatietopalveluiden tuottamia karttoja ovat mm. kantakartta ja opaskartta. Kantakarttaa tehdään mittakaavassa 1:1000 ja opaskartan mittakaava on useimmiten 1:20 000. Lisäksi ylläpidämme ja teemme teemakarttoja eri tarpeisiin. Näitä ovat muun muassa maanomistuskartta ja ajantasa-asemakaava.

Tuottamiamme aineistoja pääset parhaiten tarkastelemaan Turun seudun opaskarttapalvelussa.

Tilaa kartta

Kun rakennat, tarvitset rakennuslupaa varten rakennusluvan karttapaketin. Tämän lisäksi tyypillinen karttapaketin ostaja on kiinteistön ostoa tai myyntiä suunnitteleva asiakas tai kiinteistönvälittäjä. Toimistosihteerimme koostaa sinulle käyttötarkoituksesta riippuen tarvitsemasi aineistot. Karttapaketti sisältää useimmiten pohjakarttaa, johtotietoja ja ajantasa-asemakaavaa. Alla olevalla lomakkeella voit tilata myös kiinteistörekisteriotteen, lainhuutotodistuksen ja rasitustodistuksen. Kartta-aineistot toimitetaan PDF -formaatissa, mutta ne on mahdollista saada myös DWG tai DXF muotoisina. Tavallisimmin aineistot toimitetaan sähköpostitse. Karttojen hinnat näet Kaupunkikehityspalveluiden taksasta.

Sähköinen karttatilauslomake

Turun seudun opaskarttapalvelu

Kaarinan kaupunki tekee Turun kaupungin kanssa yhteistyötä paikkatietoasioissa. Turun seudun opaskartta tarjoaa Turun seudun asukkaille alueen kuntien tuottamia ja ylläpitämiä kartta- ja paikkatietoaineistoja. Kattavimmat aineistot löytyvät Turun ja Kaarinan alueilta. Opaskarttaa ja ilmakuvaa löytyy useiden Turun seudun kuntien alueilta. Opaskarttapalvelun ylläpidosta vastaa Turun kaupunkiympäristötoimialan paikkatietojärjestelmät-yksikkö. Kaarinan kaupungin alueella olevan aineiston tuottamisesta vastaa Kaarinan kaupungin Kaupunkikehityspalvelut. 

Palvelusta löytyy useita ajantasaisia pohjakarttoja, kuten Turun seudun opaskartta ja mittatarkka ortoilmakuva sekä Turun ja Kaarinan maasto- ja kaavakartat. Lisäksi nähtävillä on vanhempia ilmakuvia vuodesta 1939 alkaen, mikä tekee mahdolliseksi seurata alueiden muuttumista vuosikymmenten mittaan. 

Palvelun kautta kuntalainen voi tarkastella muun muassa kiinteistöjen, rakennusten ja kaavojen tietoja. Tiedonhaun helpottamiseksi aineistot on koottu valmiiksi aihealueiksi, joiden avulla esimerkiksi vapaa-aikaan tai rakentamiseen liittyvät tiedot löytyvät yhden otsikon alta. 

Ota opaskartan työkalut hyötykäyttöön

Karttanäkymän oikeasta yläreunasta löytyvillä työkaluilla voi näppärästi luoda omia karttaesityksiä ja mitata etäisyyksiä. Maksuttomalla rekisteröitymisellä voit myös tallentaa omia karttaesityksiäsi palveluun. Karttanäkymiä voi laatia myös ilman kirjautumista, mutta tällöin niitä ei pysty tallentamaan palveluun.

Karttalinkin jakaminen onnistuu helposti

Haluatko kertoa ystävillesi, millaiselta nykyiset kotikulmasi näyttivät vuonna 1973 tai mikä kaupungin monista kuntoradoista on oma suosikkisi? Valitse kartalle näkyviin haluamasi karttatasot, tarkenna karttanäkymä sopivaan kohtaan ja luo karttalinkki. Linkin voit esimerkiksi lähettää sähköpostitse tai jakaa sosiaalisessa mediassa.

Karttanäkymästä pystyt luomaan myös karttaupotuksen, jonka voit liittää omille nettisivuillesi. Tällöin samat opaskartan toiminnallisuudet ja aineistot ovat käytettävissä oman nettisivusi kautta.

Miten teen oman karttani?

Palvelu tarjoaa paljon valmiita kartta-aineistoja käyttäjien hyödynnettäväksi, mutta joskus voi tulla tarve esittää kartalla myös omia kohteita. Voit luoda ja jakaa omia karttaesityksiäsi lisäämällä näkymään pisteitä, viivoja ja alueita. Kohteiden ulkoasut ovat muokattavissa ja voit lisätä niihin linkkejä toisille nettisivuille. Rekisteröitymällä palveluun voit tallentaa työsi myöhempää käyttöä varten.

Miten voin hyödyntää aineistoja omissa ohjelmistoissani?

Turun seudun opaskartta on aineistojen katselupalvelu, mutta kokeneemmat käyttäjät voivat hyödyntää useita näistä aineistoista myös omissa paikkatietojärjestelmissään täysin ilmaiseksi. Avoimet aineistorajapinnat ovat saatavillasi WMS- ja WFS-formaateissa. Osa Kaarinan aineistoista on ladattavissa rajapintapalveluiden kautta. Voit tilata aineistoja myös tiedostoina Kiinteistö ja paikkatietopalveluista.

  • Turun kaupungin tuottamaa lisätietoa WMS- ja WFS-formaateista

Turun seudun opaskarttapalvelu

Jaa