Kirjaston tapahtumat lapsille ja nuorille

Kaarinan kaupunginkirjasto järjestää monia erilaisia tapahtumia lapsille ja nuorille.
En del av programmet i biblioteket ordnas också på svenska. Kom med!

Kirjava kettu

Kirjava Kettu on Kaarinan kaupunginkirjaston myöntämä kirjallisuuspalkinto. Palkinto myönnetään lounaissuomalaisen kirjailijan kirjoittamalle lasten- tai nuortenkirjalle. Palkinnon tavoitteena on tehdä paikallisia lasten- ja nuortenkirjailijoita tunnetuiksi ja innostaa lapsia lukemaan enemmän. Palkinnon voittajan valitsevat kaarinalaiset lapset ja nuoret.

Kaarinalaisista lapsista koottu raati valitsee ehdokkaat yhdessä kirjaston henkilökunnan kanssa. Sen jälkeen raati lukee ja arvostelee valitut kirjat. Raadin valitsemista ehdokkaista järjestetään myös yleisöäänestys Kaarinan kirjastoissa. Voittaja palkitaan Kirjava Kettu –patsaalla ja hänet kutsutaan palkintojuhlaan tapaamaan lukijoitaan. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Kirjava kettu -palkinnon saajat aikajärjestyksessä:

2008 Merja ja Marvi Jalo: Jesse hoivakoira
2009 Kari Levola: Kissan koti
2010 Eppu Nuotio: Kingi karkuteillä
2012 Kirsti Ellilä: Reetta ja linnan vangit
2014 Magdalena Hai: Kerjäläisprinsessa
2016 Roope Lipasti: Viikinkisolmu
2019 Jukka-Pekka Palviainen: Virityksiä

Kitsunecon

Kitsunecon järjestetään 23.10.2021.

Koska syksyn koronatilanne näyttää yhä huolestuttavalta, tapahtuma toteutetaan tänä vuonna turvallisesti etänä! 

Puheohjelmaa, taidekuja, cosplaykisa ja muuta mukavaa on joka tapauksessa tiedossa. 

Kitsunecon on japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittyvä tapahtuma, jota järjestää Kaarinan kaupunginkirjasto ja paikalliset cosplayharrastajat. Kitsunecon on maksuton ja ikärajaton, joten tapahtuma sopii erityisen hyvin nuorille ja harrastusta aloitteleville. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki mangasta, animesta, cosplaysta, K-popista ja muusta itämaisesta populaarikulttuurista kiinnostuneet. Tapahtumaa on järjestetty Kaarina-talossa vuodesta 2018 alkaen. Vuoden 2019 tapahtumassa vieraili huimat 2800 kävijää! Viime vuonna (2020) tapahtuma peruttiin koronan vuoksi.

Kitsuneconin koko ohjelma järjestetään vapaaehtoisvoimin ja tarjolla on esimerkiksi harrastajien pitämiä luentoja ja työpajoja. Tapahtuman aikana Kaarina-talosta löytyy esimerkiksi myyntipöytiä, kirpputori ja taidekuja. 

Kitsuneconin kohokohta on Kaarina-salissa järjestettävä cosplaykilpailu. Kilpailusarjoja on kaksi, toinen on tarkoitettu aloittelijoille ja toinen kokeneemmille cosplaykisaajille. Kilpailuihin ilmoittaudutaan etukäteen. 

Lisätietoja Kitsuneconista saat www.kitsunecon.fi tai tapahtuman Facebook-sivulta.

Harry Potter- ilta

Harry Potter- kirjojen ilta järjestetään myös Kaarina-talossa osana kansainvälistä Harry Potter Book Night- tapahtumaa. Tapahtumaan on osallistuttu Kaarinassa säännöllisesti vuodesta 2014 alkaen. Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu kaiken ikäisille.

Vuosien aikana kirjastossa on järjestetty monipuolisesti erilaista ohjelmaa, mm. työpajoja, askartelua, tietovisoja, elokuvanäytöksiä ja arvontoja. Tapahtumaan saa myös pukeutua!

Kesälukukampanja

Kesälukukampanja on leikkimielinen kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa lapsia lukemaan myös kesälomalla. Kampanja järjestetään joka kesä Lounais-Suomen kirjastojen yhteistyönä. 

Kesälukukampanjan teema vaihtelee vuosittain. Kirjoja lukemalla tai kuuntelemalla lapsi voi kerryttää kirjaston seinälle kertyvää pottia, kuten lohikäärmeen aarteita, jäätelöpalloja tai meren kaloja. Reippaimmat lukijat palkitaan ja palkintoja arvotaan myös kaikkien osallistuneiden kesken. 

Jaa