Kokoelmapalvelut

Kirjastot vinkkaavat lukemista, kuunneltavaa ja katseltavaa.

Aikuisten lukudiplomi

Kaarinan kaupunginkirjaston aikuisten lukudiplomi sytyttää kipinän lukemiseen ja tutustuttaa sinut monipuolisesti kirjaston erilaisiin aineistoihin!

Vinkkivihkoon on koottu monipuolinen kattaus kirjoja, elokuvia ja musiikkiäänitteitä 15 eri aihealueesta. Voit lumoutua Portugalin tuhansista portaista, rentoutua ska-musiikin avulla tai saada ilmasto-oivalluksia. Lukudiplomin tavoitteena on laajentaa lukutottumuksia, innostaa tarttumaan itselle vieraisiin kirjallisuuslajeihin sekä auttaa löytämään uutta mielenkiintoista luettavaa, kuunneltavaa ja katsottavaa kirjaston laajasta aineistovalikoimasta.

Diplomi on valmis, kun olet lukenut kymmenen kirjaa eri aihealueista. Voit myös valita teemaan sopivan kirjan listan ulkopuolelta. Kirjoita lukemiesi kirjojen nimet kirjalistan lopussa olevalle lomakkeelle ja palauta lomake Kaarinan pääkirjastoon, Piikkiön kirjastoon tai Littoisten kirjastoon asiakaspalveluaikana niin saat diplomitodistuksen.

Diplomin suorittamiseen on aikaa koko vuosi 2024. Osallistumislomakkeen viimeinen palautuspäivä on 27.12.2024. Halutessasi voit osallistua tammikuussa 2025 arvottavan lahjakortin arvontaan.

Nautinnollista matkaa tarinoiden, tiedon, musiikin ja elokuvien maailmaan!

Aikuisten lukudiplomi 2024 

Vinkkilinkit aiheryhmittäin Vaski-verkkokirjastossa 

Ehdokkaita ja palkittuja

Elämäkerrallista

Esikoisia

Lasten- ja nuortenkirjoja myös aikuisille

Lukupiireissä luettua

Luonnossa

Matkalla

Musiikista

Myös elokuvista tai tv:stä tuttu

Rakastu runoihin

Seikkailua, fantasiaa ja muuta yliluonnollista

Selviytymistarinoita

Taiteesta

Voi paremmin

Yhteiskunnallisia asioita

Lukupiirit

Lukupiireissä keskustellaan kirjoista eli ihmisistä ja tapahtumista sanojen takana.

Lukupiirit kokoontuvat Kaarinan pääkirjastossa, Littoisten kirjastossa ja Piikkiön kirjastossa, jossa on erikseen päivä- ja iltaryhmät.

Tule rohkeasti mukaan, vaikka vain yhdelle kerralle!

 

Jaa