Kokoelmapalvelut

Kirjastot vinkkaavat lukemista, kuunneltavaa ja katseltavaa.

Velhopalvelu - varaa pääkirjaston Velho käyttöösi

Pääkirjaston Velhot auttavat sinua löytämään uutta lukemista, kuunneltavaa ja katsottavaa. Täytä lomakkeelle toiveesi ja mieltymyksesi. Velhopalvelun lomaketta päivitetään. Toistaiseksi saat lisätietoja Velhopalvelusta Kaarinan pääkirjastosta

Voit tilata kirja-, musiikki- tai elokuvalistan, aineistopaketin Kaarinan pääkirjastoon tai voit tavata Velhon henkilökohtaisesti.

Aikuisten lukudiplomi

Kaarinan kaupunginkirjaston aikuisille suunnattu lukudiplomi haluaa innostaa aikuiset lukemaan!  

Vinkkilistalla on monipuolinen kattaus kirjoja 15 erilaisesta aihealueesta. Voit heittäytyä historian pyörteisiin, ratkoa rikoksia, tutustua vieraisiin kulttuureihin, uppoutua ihmissuhteiden kiemuroihin ja paljon muuta. Lukudiplomin tavoitteena on laajentaa lukutottumuksia, innostaa tarttumaan erityylisiin kirjoihin ja auttaa löytämään uutta mielenkiintoista luettavaa. Monet listan kirjoista löytyvät myös e-kirjana tai äänikirjana. 

Lukudiplomi on valmis, kun olet lukenut yhden kirjan vähintään 10 aihealueesta. Kirjoita lukemiesi kirjojen nimet kirjalistan lopussa olevalle lomakkeelle ja palauta lomake Kaarinan pääkirjastoon, Piikkiön tai Littoisten kirjastoon asiakaspalveluaikana, niin saat lukudiplomitodistuksen. 

Sinulla on koko vuosi 2021 aikaa osallistua lukudiplomiin. Vuoden 2021 lukudiplomilomakkeen viimeinen palautuspäivä on 3.1.2022. Halutessasi voit myös osallistua palkintojen arvontaan. Palkinnot arvotaan tammikuussa 2022.

Nautinnollista matkaa tarinoiden ja tiedon maailmaan!

Aikuisten lukudiplomi 
 

Vinkkilinkit aiheryhmittäin

Historian havinaa

Urheilun maailma 

Kotimaisia esikoisia

Lue englanniksi 

Alle 200 sivua

Tiiliskiviä

Aloita sarja 

Fantasiaa ja muuta yliluonnollista

True crime 

Suhteita ja suhteettomuuksia

Omaelämäkerrallista kaunoa

Myös elokuvista tai tv:stä tuttu

Voi paremmin

Luonto, ilmasto ja ihminen

Maailmalla

Lukupiirit

Lukupiireissä keskustellaan kirjoista eli ihmisistä ja tapahtumista sanojen takana.

Lukupiirit kokoontuvat Kaarinan pääkirjastossa, Littoisten kirjastossa ja Piikkiön kirjastossa, jossa on erikseen päivä- ja iltaryhmät.

Tule rohkeasti mukaan, vaikka vain yhdelle kerralle!

Aikuisten kirjavinkkaus

Sivua päivitetään.

Jaa