Kokoelmapalvelut

Kirjastot vinkkaavat lukemista, kuunneltavaa ja katseltavaa.

Velhopalvelu - varaa pääkirjaston Velho käyttöösi

Pääkirjaston Velhot auttavat sinua löytämään uutta lukemista, kuunneltavaa ja katsottavaa. Voit tilata kirja-, musiikki- tai elokuvalistan, aineistopaketin Kaarinan pääkirjastoon tai voit tavata Velhon henkilökohtaisesti.

Täytä lomakkeelle toiveesi ja mieltymyksesi ja lähetä lomake, vastaamme sinulle viiden arkipäivän kuluessa. Velhopalvelu on maksuton.  

Kirjavelho-lomake

Musavelho-lomake

Leffavelho-lomake 

Aikuisten lukudiplomi

Kaarinan kaupunginkirjaston aikuisille suunnattu lukudiplomi haluaa innostaa aikuiset lukemaan!  

Vinkkilistalla on monipuolinen kattaus kirjoja 15 erilaisesta aihealueesta. Voit ratkoa kutkuttavia murhamysteerejä, uppoutua ihmissuhteiden kiemuroihin, heittäytyä politiikan pyörteisiin, seikkailla ympäri maailmaa matkakertomusten siivittämänä ja paljon muuta. Lukudiplomin tavoitteena on laajentaa lukutottumuksia, innostaa tarttumaan erityylisiin kirjoihin ja auttaa löytämään uutta mielenkiintoista luettavaa. Monet listan kirjoista löytyvät myös e-kirjana tai äänikirjana. 

Lukudiplomi on valmis, kun olet lukenut yhden kirjan vähintään 10 aihealueesta. Kirjoita lukemiesi kirjojen nimet kirjalistan lopussa olevalle lomakkeelle ja palauta lomake Kaarinan pääkirjastoon, Piikkiön tai Littoisten kirjastoon asiakaspalveluaikana, niin saat lukudiplomitodistuksen. 

Sinulla on koko vuosi 2022 aikaa osallistua lukudiplomiin. Vuoden 2022 lukudiplomilomakkeen viimeinen palautuspäivä on 2.1.2023. Halutessasi voit myös osallistua palkintojen arvontaan. Palkinnot arvotaan tammikuussa 2023.

Nautinnollista matkaa tarinoiden ja tiedon maailmaan!

Aikuisten lukudiplomi 2022
 

Vinkkilinkit aiheryhmittäin Vaski-verkkokirjastossa

Inspiroivia naisia

Näyttämöllä ja kulisseissa

Hyvän mielen tarinoita

Sotaisa historia 

Lue selkokirja

Lue ruotsiksi

Kevyttä jännitystä

Politiikan pyörteissä

Tuoretta tietoa

Ehdokkaita ja palkittuja

Kotimaisia esikoisia

Luonnossa

Perhesuhteita

Nojatuolimatkalla

Lasten- ja nuortenkirjoja aikuisille

 

Lukupiirit

Lukupiireissä keskustellaan kirjoista eli ihmisistä ja tapahtumista sanojen takana.

Lukupiirit kokoontuvat Kaarinan pääkirjastossa, Littoisten kirjastossa ja Piikkiön kirjastossa, jossa on erikseen päivä- ja iltaryhmät.

Tule rohkeasti mukaan, vaikka vain yhdelle kerralle!

Jaa