Näyttelytilat ja varustus

Kaarinan kaupungissa on kaikkiaan kuusi näyttelytilaa. Kaupungin omat tilat Kaarina-talossa ja Piikkiön kirjastossa sekä kolme muuta taidetilaa.

Kaarinan kaupungin näyttelytilat

Kaarinan kaupungin näyttelytilat ovat keskustassa sijaitseva Kaarina-talo ja Piikkiön keskustan kirjasto/palvelupiste. Tiloja vuokrataan sekä kaupungin sisäisille, että ulkopuolisille näyttelyn järjestäjille. Lisäksi Kaarinasta löytyy kolme muuta näyttelytilaa, joiden toimintaa hallinnoivat yksityiset ihmiset tai yhdistykset. Satunnaisesti näyttelyitä järjestetään myös muissa tiloissa.

Kaarina-talo

Lautakunnankatu 1, Kaarina

Kaarina-talo on vuonna 2018 avattu monitoimitila kaupungin sydämessä. Tilassa toimivat kaupungin kulttuuri- ja pääkirjastopalvelut sekä palvelupiste, ja siellä työskentelee myös kaupungin henkilökuntaa. Kaarina-talo on arkkitehtitoimisto Ark' Aboan suunnittelema kaunis ja valoisa rakennus, jossa on näyttelytilat kahdessa kerroksessa. Molemmat näyttelytilat rajoittuvat koko rakennuksen korkuiseen lasiseinään, joten luonnonvaloa on paljon. Kaarina-talossa on kuukausittain noin 22 000 kävijää.

  Kaarina-talo 1.krs

  Ensimmäisen kerroksen näyttelytila rajoittuu Kaarina-saliin ja kahvioon ollen näin tapahtumien ja viihtymisen keskiössä. Tilassa on tumma harmaa muovimattolattia ja valkoiset seinät molemmin puolin. Seinillä on yhteensä noin 13 m ripustuspintaa, jonka korkeus on 2,4 m. Seinillä on ripustuskiskot. Vapaata lattiapintaa on noin 5 x 8 m alue. Tilaan on varattavissa 1-4 seinäkettä (koko: leveys 1,5 m x korkeus 1,8 m) ja 1-4 vitriinipöytää (koko: 70 x 70 cm, lasin korkeus 25 cm tai 55 cm) sekä mahdollisuus liittää näyttelyyn projisoitu osuus 65” jalustalliseen näyttöön. Näytteilleasettaja vastaa näyttelyaineiston mahdollisesta vakuuttamisesta itse. 

  Kaarina-talo 2.krs

  Toisen kerroksen näyttelytila on kahden kerroksen korkuinen avara ja rauhallinen läpikulkukäytävä suoraan alakerran näyttelytilan yläpuolella. Tilassa on tumma harmaa tekstiilimatto ja valkoinen 15 m leveä ja 2,5 m korkea ripustusseinä. Seinällä on ripustuskisko. Seinälle on mahdollista saada 7 kpl kiinnityspintoja (koko: 120 x 120 cm) joihin voi neuloilla kiinnittää kehystämättömiä paperitöitä tai tekstiiliä. Tilaan on varattavissa 1-2 vitriinipöytää (koko: 70 x 70 cm, lasin korkeus 30 cm tai 60 cm) tai mahdollisuus liittää näyttelyyn projisoitu osuus 65” jalustalliseen näyttöön. Näytteilleasettaja vastaa näyttelyaineiston mahdollisesta vakuuttamisesta itse. 

  Piikkiön kirjasto

  Hadvalantie 9, Piikkiö

  Piikkiön lähikirjasto sijaitsee alueen keskustassa, kirkon ja palveluiden vieressä. Kirjasto on remontoitu entiseen kauppakiinteistöön vuonna 2008. Kirjasto on valoisa ja viihtyisä. Näyttelytila sijoittuu kirjaston lehtilukusalin ikkunan eteen matalien kaappien päälle. Näyttely avautuu kahteen suuntaan, ulos ja sisälle. Ulospäin näkyvät kuvat houkuttelevat ohikulkevan katsojan sisälle jatkamaan. 

  Piikkiön kirjasto on osittain omatoimikirjasto. Näytteilleasettajan on huomioitava, että omatoimiaikana tilan valvonta on ainoastaan tekninen. Omatoimiaikana kirjastoon tullaan sisään kirjastokorttia ja PIN-koodia käyttämällä ja tilassa on kameravalvonta. Näytteilleasettaja vastaa näyttelyaineiston mahdollisesta vakuuttamisesta itse.

  Lisätietoja:
  Anri Veston, näyttelykoordinaattori, Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut
  anri.veston@kaarina.fi, puh. 050 353 0946

  Muut näyttelytilat Kaarinassa

  Koriston talli ja aitat

  Prännikatu 1, 20780 Kaarina

  Talli ja aitat ovat aikanaan kuuluneet Koriston kartanoon. Aitat ovat peräisin 1750-luvulta. Kaarina-Seura on tallin päävuokralainen ja seura hallinnoi sekä tallin että aittojen näyttelytoimintaa. 

      

  Kuusiston taidekartano

  Linnanrauniontie 577, 21620 Kuusisto

  Kuusiston piispanlinnanraunioiden kupeessa sijaitseva vuonna 1738 rakennettu kartano toimii nykyään Taidekartanona. Kesäaikaan avoinna olevassa Taidekartanossa järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä tapahtumia. 

      
  Mökki Galleria

  Aallonmökinkuja 6, 20780 Kaarina

  Historiallisessa kulttuurimaisemassa Rauhanlinnan kartanon ja luonnonsuojelualueen tuntumasta löytyy idyllinen torppa. 1800-luvulla rakennettu, Museoviraston suojelema mökki sai keväällä 2017 uuden elämän tunnelmallisena galleriana ja työhuoneena. 

  Jaa