Musiikin harrastaminen

Kaarinassa voit opiskella ja harrastaa musiikkia monella eri tasolla. Musiikkiopisto Arkipelagilla on toimipiste Kaarinassa.

Kaarinan kansalaisopisto järjestää lasten ja nuorten sekä aikuisten musiikinopetusta. Musiikkiin voit panostaa myös Kaarinan peruskouluissa ja lukiossa. Kaarinan musiikkiluokat toimivat Valkeavuoren koulussa. Musiikkipainotteista opetusta tarjotaan alakoulun puolivälistä yläkoulun loppuun, vuosiluokilla 3.–9. Kaarinan lukiossa toimii musiikkiteatterilinja.

Kaarinan kansalaisopisto
Kaarinan musiikkiluokat
Kaarinan lukion musiikkiteatterilinja 

Kaarinan kaupungilla on tällä hetkellä voimassa sopimukset taiteen perusopetuksen järjestämisestä Musiikkiopisto Arkipelagin ja Turun konservatorio ja musiikkiopiston kanssa. Musiikkiopistot vastaavat yksin oppilaiden valitsemisesta. Paikkoja on rajoitetusti ja niitä voi tiedustella suoraan musiikkiopistoista.

Musiikkiopisto Arkipelag
Turun konservatorio ja musiikkiopisto

Musiikkikoulu Ilonen toimii Kaarinan keskustassa, Piikkiössä ja Littoisissa. Littoisissa toimii myös Kitarakoulu Raine Potinkara.

Musiikkikoulu Ilonen
Kitarakoulu Raine Potinkara

Kuorolaulu pidentää ikää

Kuorolaulusta innostuneelle on tarjolla useita vaihtoehtoja. Piikkiön seurakunnalla on lapsikuoro ja eri-ikäisille lapsille ja nuorille on omat kokoonpanot myös KaMu-kuoroperheessä. Naiskuoroja ovat Carmeninae, CCL ja Hovisiskot. Sekakuoroja ovat Ramonakuoro ja Kaarinan seurakunnan perinteinen kirkkokuoro. Mieskuorolaulun pariin pääset Kaarinan-Piikkiön veteraanikuorossa.

Laulukuoro Hovisiskoja johtaa Sinikka Järvinen. Häneen voi ottaa yhteyttä puhelimella 050 082 1973 ja sähköpostitse sinijarv(at)dnainternet.net. Veteraanikuoron yhteyshenkilö Keijo Tapper on tavoitettavissa sähköpostitse osoitteesta keijo.tapper(at)gmail.com.

Naiskuoro Carmeninae
Naiskuoro CCL
KaMu-kuorot
Ramonakuoro
Kaarinan seurakunnan kirkkokuoro

Orkesterit

Kaarinan Konserttiorkesteri on monipuolista musiikkia esittävä orkesteri, jonka ohjelmisto sopii mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin. Konserttiorkesterista lisätietoja voi tiedustella Kaarinan Musiikinystävät ry:ltä, puheenjohtaja Kirsi Lammi-Lahtonen, kirsi.lammilahtonen@gmail.com.

Kuusiston Puhaltajat on nimensä mukaisesti puhallinorkesteri. Puhaltajien yhteyshenkilö on Olavi Punta, puhelin 040 580 2650.

 

=""

Jaa