Näyttelytilat ja varustus

Kaarinan kaupungissa on kaikkiaan kuusi näyttelytilaa. Kaupungin omat tilat Kaarina-talossa ja Piikkiön kirjastossa sekä kolme muuta taidetilaa.

Kaarinan kaupungin näyttelytilat

Kaarinan kaupungin näyttelytilat ovat keskustassa sijaitseva Kaarina-talo ja Piikkiön keskustan kirjasto/palvelupiste. Tiloja vuokrataan sekä kaupungin sisäisille, että ulkopuolisille näyttelyn järjestäjille. Lisäksi Kaarinasta löytyy kolme muuta näyttelytilaa, joiden toimintaa hallinnoivat yksityiset ihmiset tai yhdistykset. Satunnaisesti näyttelyitä järjestetään myös muissa tiloissa.

Kaarina-talo

Lautakunnankatu 1, Kaarina

Kaarina-talo on vuonna 2018 avattu monitoimitila kaupungin sydämessä. Tilassa toimivat kaupungin kulttuuri- ja pääkirjastopalvelut sekä palvelupiste, ja siellä työskentelee myös kaupungin henkilökuntaa. Kaarina-talo on arkkitehtitoimisto Ark' Aboan suunnittelema kaunis ja valoisa rakennus, jossa on näyttelytilat kahdessa kerroksessa. Molemmat näyttelytilat rajoittuvat koko rakennuksen korkuiseen lasiseinään, joten luonnonvaloa on paljon. Kaarina-talossa on kuukausittain noin 18 000 kävijää.

Kaarina-talo 1.krs

Ensimmäisen kerroksen näyttelytila rajoittuu Kaarina-saliin ja kahvioon ollen näin tapahtumien ja viihtymisen keskiössä. Tilassa on tumma harmaa muovimattolattia ja valkoiset seinät molemmin puolin. Seinillä on yhteensä noin 13 m ripustuspintaa, jonka korkeus on 2,4 m. Seinillä on ripustuskiskot. Vapaata lattiapintaa on noin 5 x 8 m alue. Tilassa on kiinteästi sijoitettuna 4 seinäkettä (koko: leveys 1,5 m x korkeus 1,8 m). Tilaan on mahdollista varata käyttöön 1-4 vitriinipöytää (koko: 70 x 70 cm, lasin korkeus 25 cm tai 55 cm) sekä 1-4 veistosjalustaa (koko: 35 x 35 cm, korkeus 100 cm). Näyttelyyn on mahdollista lisätä projisoitu osuus 65” jalustalliseen näyttöön. Näytteilleasettaja vastaa näyttelyaineiston mahdollisesta vakuuttamisesta itse. 

Kaarina-talo 2.krs

Toisen kerroksen näyttelytila on kahden kerroksen korkuinen avara ja rauhallinen läpikulkukäytävä suoraan alakerran näyttelytilan yläpuolella. Tilassa on tumma harmaa tekstiilimatto ja valkoinen 15 m leveä ja 2,5 m korkea ripustusseinä. Seinällä on ripustuskisko. Seinälle on mahdollista saada 7 kpl kiinnityspintoja (koko: 120 x 120 cm) joihin voi neuloilla kiinnittää kehystämättömiä paperitöitä tai tekstiiliä. Tilaan on varattavissa 1-2 vitriinipöytää (koko: 70 x 70 cm, lasin korkeus 30 cm tai 60 cm) tai mahdollisuus liittää näyttelyyn projisoitu osuus 65” jalustalliseen näyttöön. Näytteilleasettaja vastaa näyttelyaineiston mahdollisesta vakuuttamisesta itse. 

Piikkiön kirjasto

Hadvalantie 9, Piikkiö

Piikkiön lähikirjasto sijaitsee alueen keskustassa, kirkon ja palveluiden vieressä. Kirjasto on remontoitu entiseen kauppakiinteistöön vuonna 2008. Kirjasto on valoisa ja viihtyisä ja siellä on kaksi näyttelytilaa; kirjaston lehtilukusalissa ja lasten osastolla. Lehtisalin näyttely sijoittuu ikkunan eteen matalien kaappien päälle, josta näyttely avautuu kahteen suuntaan, ulos ja sisälle. Lasten osaston näyttely on yhdellä seinällä kuvakirjojen yläpuolella.

Kaikissa kirjaston näyttelyissä, mutta erityisesti lasten osaston näyttelyjen suhteen tulee erityisesti kiinnittää huomiota siihen, että näyttelyn sisältö on pienille lapsille sopivaa niin eettisesti, laadullisesti kuin tekniseltä toteutukseltaan (turvallisuus). 

Piikkiön kirjasto on osittain omatoimikirjasto. Näytteilleasettajan on huomioitava, että omatoimiaikana tilan valvonta on ainoastaan tekninen. Omatoimiaikana kirjastoon tullaan sisään kirjastokorttia ja PIN-koodia käyttämällä ja tilassa on kameravalvonta. Näytteilleasettaja vastaa näyttelyaineiston mahdollisesta vakuuttamisesta itse.

Lisätietoja:

Anri Veston
Kulttuurikoordinaattori-graafikko

Kaarinan kaupunki / kulttuuri- ja kirjastopalvelut
anri.veston@kaarina.fi
puh. 050 353 0946
 

Muut näyttelytilat Kaarinassa

Koriston talli ja aitat

Prännikatu 1, 20780 Kaarina

Talli ja aitat ovat aikanaan kuuluneet Koriston kartanoon. Aitat ovat peräisin 1750-luvulta. Kaarina-Seura on tallin päävuokralainen ja seura hallinnoi sekä tallin että aittojen näyttelytoimintaa. 

    

Kuusiston taidekartano

Linnanrauniontie 577, 21620 Kuusisto

Kuusiston piispanlinnanraunioiden kupeessa sijaitseva vuonna 1738 rakennettu kartano toimii nykyään Taidekartanona. Kesäaikaan avoinna olevassa Taidekartanossa järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä tapahtumia. 

    
Mökki Galleria

Aallonmökinkuja 6, 20780 Kaarina

Historiallisessa kulttuurimaisemassa Rauhanlinnan kartanon ja luonnonsuojelualueen tuntumasta löytyy idyllinen torppa. 1800-luvulla rakennettu, Museoviraston suojelema mökki sai keväällä 2017 uuden elämän tunnelmallisena galleriana ja työhuoneena. 

Jaa