Teatterit

Teatteritoiminta on Kaarinassa vilkasta. Harrastuksen alkuun pääset vaikka Kansalaisopiston Joo-teatterissa tai Kaarina-Teatterissa.
Kaarina-Teatteri

Kaarina-Teatteri

Vapunaattona 1983 iloinen joukko kaarinalaisia kerääntyi yhteen. Illan kuluessa keskustelu kääntyi teatteriin ja todettiin, että Kaarinassakin voisi olla oma harrastajateatteri. Asia jäi kytemään mielissä ja loppu, kuten sanotaan, on historiaa.

Teatteri tuottaa 3-4 omaa ensi-iltaa vuodessa. Tämän lisäksi teatterilla käy satunnaisesti vierailevia esityksiä. Teatteri toimii kaupungilta vuokratuissa tiloissaan Kaarinan Viipurintiellä. Kaarina-Teatteri on esteetön, sisäänkäynnillä on luiska ja sisällä on inva-wc. Eteisvahtimestarit avustavat tarvittaessa.

Kaarina-Teatteri

Kaarinan Nuorisoteatteri

Kaarinan nuorisoteatteri (Kanute) tunnetaan laadukkaana kantaaottavien nuorisonäytelmien teatterina, jossa vaikeita ja rankkojakin aiheita käsitellään rehellisesti ja silottelematta.
​Vastapainona vakavammalle ohjelmistollemme toteutamme myös koko perheelle suunnattuja näytelmiä.

Kaarinan nuorisoteatteri perustettiin Turun kaupunginteatterin näyttelijän Lasse Saariston aloitteesta 23.3.1991. Saaristo keräsi Nina Erjosaaren ja Valtteri Roihan avustuksella Kaarinasta 23 jäsentä uuteen teatteriin.

Kaarinan nuorisoteatteri

Joo-teatteri

Kansalaisopiston teatterikerhon, Joo-teatterin, ryhmät harjoittelevat Piispanlähteen lastentalolla ja Piikkiön yhtenäiskoululla. Joo-teatterissa on ryhmiä 8-13-vuotiaille, yli 10-vuotiaille ja 9-15-vuotiaille. Uudet ryhmät aloittavat joka syksy ja ryhmät harjoittelevat noin 12 kertaa syksyllä ja noin 12 kertaa keväällä. Ryhmiin pääsee mukaan ilmoittautumalla kansalaisopiston kautta.

Kaarinan kansalaisopiston Joo-teatteri

Tammipartion kesäteatteri

Tammipartion lastenteatteri on toiminut vuodesta 1995. Tammipartion esitykset ovat perinteisesti hulvattomia ”show”-elämyksiä, joissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Lippukunnan omaa vahvaa esiintymisperinnettä kuvastaa se, että näytelmä näytellään, lavastetaan, puvustetaan, ohjataan ja tuotetaan tammipartiolaisvoimin. Kaikki teatterin tuotot ohjataan suoraan piikkiöläiseen partiotyöhön. Näytökset ovat Sipilänmäen kesäteatterissa.

Tammipartion kesäteatteri

Sipilänmäen kesäteatteri

Sipilänmäki on miljöönä vuosisatoja vanha maatilan pihapiiri. Tila on ollut Kuusiston piispanlinnan, kirkon ja valtion hallinnassa - palkkatilana ja vuokratilana. Se ehti olla puolen vuosisataa yksityisessä omistuksessa ennen kuin Piikkiön kunta osti sen keskeiset osat 1970-luvulla. Kunnalla ei ollut rakennuksille käyttöä ja purkutoimet olisivat kohdistuneet myös päärakennukseen ellei Piikkiön Lions Club olisi talvella 1980 kiinnostunut pihapiirin mahdollisuuksista kesäteatterina. Kaikki teatterin tuotot käytetään hyväntekeväisyystoimintaan.

Sipilänmäen kesäteatteri

Kiertueteatteri Ykkösryhmä | Pimentoteatteri Sätkivät Silakat

Ykkösryhmä tuo musiikkiteatteri- ja musiikkiohjelmaa ihmisten luokse ja toteuttaa jokakesäistä teatteri-ja biisileiriä nuorille Kuusiston saaressa. Heillä on myös kesäteatteri Kuusiston linnanraunioilla.

Ykkösryhmä

Pimentoteatteri Sätkivät Silakat esittää teatteria lapsille, jossa on pääosassa varjoteatteri. Eräissä esityksissämme on yhdistetty perinteistä nukketeatteria varjoteatteriin. Nukketeatteri Sätkivät Silakat luo antoisaa ja elämyksellistä ohjelmaa lapsille ja koko perheelle.

Pimentoteatteri Sätkivät Silakat

=""

Jaa