Uimarannat

Littoistenjärvi

Littoisten hiekkaranta   

Littoistenjärventie 153, Littoinen.           

Uimaranta sijaitsee Littoistenjärven luoteisrannalla. Alueella on suurehko parkkipaikka, joka usein täyttyy kauniilla säällä. Rannalta avautuvat kauniit näkymät järvelle ja Littoisten Verkatehtaan suuntaan.

Ranta-alueella on kaksi ulkogrilliä. Luonnosta ei saa ottaa puutavaraa vaan grillihiilet tai polttopuut täytyy tuoda mukanaan. Kertakäyttögrilli luokitellaan avotuleksi, joten sen käyttö rannalla on kielletty.

Littoisten koirapuisto ja koirien uimapaikka sijaitsee lähellä uimarantaa. Koiria ei kuitenkaan lain mukaan saa tuoda yleiselle uimarannalle.

Rannan tuntumaan on asennettu ulkokuntoiluvälineitä. Uimarannan vieressä on katettu tanssilava Littoisten lava, joka on edelleen toiminnassa.

Littoistenjärven uimaveden laatu 

Uimaveden mikrobiologinen laatu testataan säännöllisesti uimakaudella. Henkilökunta ottaa uimavesinäytteet terveydensuojeluviranomaisten ohjeistusten mukaan kesäkuun puolesta välistä lähtien. Tulokset tulevat viikon viiveellä ja ne esitetään ilmoitustaululla sekä kaupungin verkkosivuilla.

Terveydensuojeluviranomainen antaa tarvittaessa ohjeen joko uimisen välttämiseksi tai uimakieltoilmoituksen terveyshaittojen ehkäisemiseksi. Varoitukset esitetään ilmoitustaululla.

Henkilökunta seuraa sinilevätilannetta ja uimista haittaavat sinilevävaroitukset esitetään myös ilmoitustaululla. Epävirallista, vapaaehtoisten päivittämää sinilevätietoa voi seurata verkkosivuilta osoitteesta www.jarviwiki.fi.

Littoistenjärvessä voi esiintyä keski- ja loppukesästä järvisyyhyä. Se saattaa aiheuttaa vaaratonta, mutta kiusallista ihon kutinaa.

Irronnutta vesiruttokasvustoa ajautuu ajoittain rantaan suuriakin määriä. Kasvikertymät siivotaan ja kuljetetaan pois alueelta. Rutto-nimestään huolimatta kasvi ei ole uimareille haitallista, se viittaa kasvin sitkeyteen ja nopeaan leviämiseen.

Automaattinen leväseuranta Littoistenjärvellä

Littoistenjärven länsirannalla on kesäisin automaattinen veden sinileväpitoisuuden ja lämpötilan mittauspiste Pirtan laiturilla, mittaustulokset näkyvät osoitteesta https://www.luodedata.fi/littoistenjarvi

Ristikallion uimaranta            

Nipsikatu 8, Littoinen.

Pieni uimaranta sijaitsee Littoistenjärven etelärannalla. Rantakalliolta avautuu kaunis järvimaisema sen kahdelle saarelle.

Uimaan mereen - kesällä ja talvella

Hovirinnan ranta

Uimarannantie 56, Kaarina.

Uimaranta sijaitsee Kuusistonsalmen pohjoisrannalla. Alueella on paljon parkkitilaa, mutta kauniilla säällä paikoitusalue täyttyy. Ranta on Kaarinan ainut EU-ranta korkeiden kävijämäärien vuoksi.

Turvallinen uintialue on merkitty rataköydellä. Uimiseen tarkoitetun alueen ulkopuolella alkaa äkkisyvä sekä Kuusistonsalmen virallinen veneväylä. Uiminen salmen yli Kuusiston puolelle on vaarallista ja uiminen veneväylällä on muutoinkin kiellettyä.

Uimarannalla on laituri ja uimaportaat. Laiturilta hyppääminen on kielletty turvallisuussyistä. Meriveden pinnan korkeus on normaalioloissa laiturin kohdalla alle kaksi metriä ja korkeus voi vaihdella merkittävästi alle sen. Lisäksi merivirrat tuovat välillä laiturin viereen enemmän kiinteää ainesta, jolloin veden syvyys entisestään madaltuu. Lisäksi virran mukana tai ilkivaltaisesti maalta voi kulkeutua myös tavaraa, joka tekee pohjan vaaralliseksi sukeltaa.

Uimarannalla on hiekkaosuuden ja nurmikon välissä pitkä puulaituri pukeutumissuojineen. Lapsille on oma matala ranta.

Uimarannalle on osittain esteetön pääsy. Rannan palvelujen rakentaminen on vielä kesken. Kesällä 2024 rannalla toimii kahvila Nemo, josta voi mm. vuokrata sup-lautoja ja Hovirinnan rantasaunaa ajalla 1.6.-13.8.2024. Varauspyynnöt popice(a)popice.fi tai p. 050 466 4630 Mikko Leino.

Uimarannalla ei ole erikseen juomavesipistettä. Saunarakennuksen wc:n aukiolon aikana hanasta saa juomavettä. Myös rannassa sijaitseva ravintola myy virvoitusjuomia.

Hovirinnan rantapuiston leikkipuiston wc:n vesi ei ole juomakelpoista.

Rannan vieressä on matonpesupaikka ja vierasvenesatama. Talvikaudella Hovirinnan uimarannassa voi harrastaa myös avantouintia.

Hovirinnan rannan uimavesiprofiili 2021

Voivalan uimaranta

Ruskolevänkatu 10, Kaarina.

Uimaranta sijaitsee Kuusistonsalmen pohjoisrannalla, ja se kuuluu osana Voivalan Rantapuistoon. Turvallinen uintialue merkitään rataköydellä. Uimarannan erikoisuutena on rannasta 40 metrin etäisyydellä oleva ponttoni. Voivalan venesatama sijaitsee aivan rannan vieressä.

Raadelman uimaranta

Laituritie 5, Piikkiö.

Uimaranta sijaitsee Kuusistonsalmen pohjoisrannalla yksityisen venesataman länsipuolella. Turvallinen uintialue merkitään rataköydellä. Keväällä 2020 uintialueen ulkopuolelle rakennettiin melonta- ja oleskelulaituri.

Harvaluodon uimaranta

Krupuntie 65, Piikkiö.

Uimaranta sijaitsee Harvaluodon saaressa. 200 metriä pitkä uimaranta on osa viiden hehtaarin virkistysaluetta, jossa on kaupungin omistama huoltorakennus sekä caravan- ja telttailualue. Alueelta löydät muun muassa WC-tilat, pukuhuoneet, kioskin ja saunan. Katso Harvaluodon uimarannan palveluiden aukioloajat 

Uimarannalla ei ole erikseen juomavesipistettä. Saunarakennuksen wc:n aukiolon aikana hanasta saa juomavettä. Myös rakennuksessa sijaitseva kioski myy virvoitusjuomia.

 

Kuuslahden yleinen uimapaikka

Kuuslahdentie 60, 21620 Kuusisto

Uimapaikka sijaitsee Kuusistossa, Kuusistonsalmen rannalla, suojaisan lahden poukamassa. Kuuslahden yleinen uimapaikka on kunnostettu vuonna 2022. Hiekkarannalle on lisätty hiekkaa, laiturin kansi on kunnostettu ja pukeutumissuoja uusittu. Grillimaja on myös kunnostettu. Uimapaikka on kaikkien kaupunkilaisten vapaasti käytettävissä. Alueella ei ole juomapistettä eikä käymälää.

Siisteys ja turvallisuus

 • Huolehdi osaltasi rantojen siisteydestä ja viihtyisyydestä. Vie roskat kotiin tai laita ne niille varattuihin astioihin. Varmista, että roska-astioiden kannet sulkeutuvat kunnolla. Näin linnut eivät pääse levittämään jätteitä.
   
 • Tupakointi uimarannoilla on kielletty. Älä siis kätke tupakantumppeja rantahiekkaan äläkä heitä niitä veteen. Tumpit sisältävät hitaasti hajoavaa muovia sekä useita eri myrkkyjä. 
   
 • Noudata ilmoitustauluilla olevia ohjeita.
   
 • Koiria tai muita kotieläimiä ei lain mukaan saa tuoda yleisille uimarannoille.
   
 • Valkoposkihanhet ovat löytäneet osan uimarannoista. Varsinkin Hovirinnan uimarannalle ja sen ympäristöön ne kokoontuvat satamäärin ruokailemaan. Ruokaillessaan ne ulostavat joka toinen minuutti huonosti sulanutta evästä.
   
 • Lintujen runsas ulostemäärä vaikuttaa alueiden miellyttävään virkistyskäyttöön. Viherpalvelut on tuloksetta kokeillut erilaisia keinoja rauhoitettujen lintujen karkottamiseksi. Ely-keskus ei anna lupaa käyttää koiria lintujen häätämiseksi uimaranta-alueelta.

Uimarantojen turvallisuusasiakirja

Meriveden laatu

Uimaveden mikrobiologinen laatu testataan säännöllisesti uimakaudella kesäkuun puolesta välistä lähtien. Hovirinnan rannan näytteen ottaa terveystarkastaja, koska Hovirinta on EU-ranta. Muiden rantojen uimavesinäytteet ottaa henkilökunta terveydensuojeluviranomaisten ohjeistusten mukaan. Tulokset tulevat viikon viiveellä ja ne esitetään ilmoitustaululla sekä kaupungin verkkosivuilla.

Terveydensuojeluviranomainen antaa tarvittaessa ohjeen joko uimisen välttämiseksi tai uimakieltoilmoituksen terveyshaittojen ehkäisemiseksi. Varoitukset esitetään ilmoitustaululla.

Henkilökunta seuraa sinilevätilannetta ja uimista haittaavat sinilevävaroitukset esitetään myös ilmoitustaululla. Epävirallista, vapaaehtoisten päivittämää sinilevätietoa voi seurata verkkosivuilta osoitteesta www.jarviwiki.fi.

Hovirinnan uimaranta

Jaa