Apua, tukea ja neuvoja

Erityisnuorisotyö 13-18-vuotiaille ja etsivä nuorisotyö 17-28-vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat tukea elämän haasteisiin.

Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyö on tarkoitettu 13–18-vuotiaille nuorille. Yhteyttä voi ottaa nuori itse, huoltaja tai joku muu nuoresta huolestunut henkilö esim. oppilashuollon ammattilainen. Erityisnuorisotyön tavoitteena on nuoren hyvinvoinnin ja kasvun psykososiaalinen tukeminen, sosiaalisten suhteiden vahvistaminen sekä ohjaaminen mm. harrastusten pariin. Tarpeen mukaan, työtä tehdään monialaisissa työryhmissä, nuoren ja tämän läheisverkostojen kanssa.

Nuori, ota rohkeasti yhteyttä!

Työmuotoja ovat yksilötyö, pienryhmätoiminta ja monialainen yhteistyö. Työskentely tapahtuu nuoren omissa kasvu- ja kehitysympäristöissä. Yksilöllisen tuen tarve on jokaisella asiakkaalla erilainen, ja työskentelyn tukena käytetään usein toiminnallisia menetelmiä - yhdessä tekemistä ja kokemista.

Erityisnuorisotyö on kohdennettua nuorisotyötä sekä ennen kaikkea sosiaalista vahvistamista. Erityisnuorisotyöllä edistetään nuoren psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia sekä omien taitojen ja voimavarojen vahvistumista.

Uraohjaaja auttaa opiskelu- ja työnhaussa

Uraohjaaja auttaa ja ohjaa jatko-opiskeluun liittyvissä kysymyksissä sekä nuoria että heidän huoltajiaan. Uraohjaajaan kannattaa olla yhteydessä seuraavissa tilanteissa:

  • peruskoulu on päättynyt ja olet ilman jatko-opiskelupaikkaa
  • opinnot ovat keskeytyneet tai keskeytymässä
  • tarvitset ohjausta ja neuvontaa jatko-opiskeluun ja työelämään liittyvissä kysymyksissä

Uraohjaaja

  • auttaa etsimään ja hakemaan opiskelupaikkoja
  • ohjaa erilaisiin tukipalveluihin
  • tekee jatkosuunnitelman yhdessä nuoren kanssa

Etsivä nuorisotyö

Jos olet 17-28-vuotias ja olet ilman koulutus- tai työpaikkaa, tarvitset apua opiskelu- tai työnhaussa tai muuten vaan elämänhallinnassa, ota yhteyttä. Mennään kahville ja jutellaan, jotta saadaan asiat eteenpäin. 

Linkki yhteysetsivään.fi -palveluun

Etsivät nuorisotyöntekijät tapaavat asiakkaita yksilötyössä tai pienellä porukalla keskustelun sekä tekemisen merkeissä.

Voit myös seurata etsivää nuorisotyötä Instagramissa käyttäjänimellä @enttiemma 

Aukioloajat
torstaisin klo 14-16 avoin vastaanotto Kohtaamo
torstaisin klo 16-21 avoimet ovet

Käyntiosoite

Kuskinkatu 3
20780 Kaarina

Lisätietoja

Etsivä nuorisotyöntekijä Jere Järvinen

puh. 050 373 2638

 

 

Etsivä nuorisotyöntekijä Emma Heimo

puh. 050 514 6618

 

Entin Kohtaamo

Entin Kohtaamossa on ajanvaraukseton yhteisvastaanotto torstaisin klo 14-16 osoitteessa Kuskinkatu 3. 

Jollet rohkene tulla yksin, voit ottaa kaverin mukaan. Voit myös ottaa yhteyttä työntekijäämme etukäteen ja pyytää vaikka tulemaan ulkopuolelle vastaan. Tule kahvittelemaan ja keskustelemaan haluamistasi asioista - voit asioida anonyymistikin.  

Joinain torstaina Kohtaamossa pidetään tietoiskuja eri aiheista, kuten koulutukseen hakeutumiseen liittyen. Kysy näistä halutessasi lisää! 

Varhan palvelut nuorille

Sosiaalipalveluista voi olla apua monissa erilaisissa tilanteissa ja murheissa. Palveluiden piiriin pääsee ottamalla yhteyttä sosiaalipalveluiden työntekijöihin.

Lue lisää Varhan sosiaalipalveluista

Nuorten aikuisten sosiaalipalvelut

Sosiaalipalveluissa (Varha) on oma sosiaalityöntekijä alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille. Sosiaalityöntekijä Johanna on tavattavissa Entin Kohtaamossa torstaisin klo 14-16.

Lue lisää sosiaalityön palveluista nuorille

Päihteet ja mielenterveys

Jos oma päihteidenkäyttösi tai mielenterveyteen liittyvät asiat mietityttävät, voit jutella asioista kenelle tahansa nuoriso- ja sosiaalipalveluiden työntekijälle. Apua voit hakea myös terveyspalveluiden puolelta.

Lue lisää päihde- ja mielenterveyspalveluista

Kesätöihin kaupungille?

Kaarinan kaupunki tarjoaa 16-25 -vuotiaille kaarinalaisille nuorille kesätyöpaikkoja kaupungin eri työyksiköistä arvonnan tai haastattelun kautta. Lue lisää nuorten kesätyöpaikoista

Tuumasta duuniin on tuki, jonka avulla kaarinalaiset nuoret voivat työllistyä. Nuori etsii itse kesätyöpaikan kaarinalaisesta yrityksestä ja kaupunki tukee yritystä palkkauksessa. Lue lisää Tuumasta duuniin -kesätyötuesta.

Jaa