Vuolahden leirialue

Vuolahden ranta

Vuokraa Vuolahden leirialuetta

Yhdistysten, yksityisten ja kaupungin leiritoiminnan aikana Vuolahden leirikeskus on aina yksityiskäytössä. Vuolahti ei ole yleinen virkistysalue vaan sen käyttö on maksullista ja se tulee varata ennakkoon.

Vuolahti on tarkoitettu ensisijaisesti kaarinalaisille yhdistyksille, kouluille ja muille kaupungin toimipisteille. Käyttövuoroja haetaan erikseen kesäkaudelle (toukokuu-lokakuu) sekä talvikaudelle (marraskuu-huhtikuu) sähköisen linkin kautta. Hakuajat ovat helmi- ja syyskuussa.

Haku Vuolahden kesäkauden (toukokuu-syyskuu) käyttövuoroista on päättynyt. Olemme yhteydessä hakijoihin lähipäivinä. 

Hakuaikojen välillä voit tiedustella vuokrausmahdollisuutta sähköpostilla: suvi.aarnio(at)kaarina.fi tai Voit tiedustella vapaita vuoroja palvelupisteistäMuistathan lukea alta, miten uuden saunan rakentaminen vaikuttaa kesäkauden käyttövuoroihin.


Uuden saunan rakentaminen 2024

Uuden saunan rakentaminen käynnistyy maaliskuussa. Uusi sauna valmistuu arviolta marraskuussa. Sauna rakennetaan nykyisen luhdin viereisen nuotioalueen paikkeille. Vanha rantasauna jää paikoilleen.

Rakennustyömaan vaikutuksia leirikäyttöön ei vielä tarkalleen tiedetä. Rakennusalue tullaan rajaamaan niin, että luhti, puucee-rakennus ja nuotioalue eivät ole käytettävissä. Kulku rantaan tullaan ohjaamaan päärakennuksen ja majoitusmökkien väliseltä alueelta polkua pitkin. Tieosuus päärakennukselta luhdille ei ole leiriläisten käytössä. Rakennustöitä tehdään pääosin arkisin klo 7-17 välillä.

Maalis- ja huhtikuulle sekä lokakuulle ei myönnetä käyttövuoroja.

Käyttövuorot touko-syyskuulle myönnetään ehdollisina ja ne peruutetaan, mikäli rakennustyömaa estää leirialueen käytön kokonaan. Vuoron saaneilla on oikeus peruuttaa käyttövuoronsa kuluitta, mikäli rakennustyömaa rajoittaa heidän leiritoimintaansa.

Vapaa-ajan lautakunnan päätöksellä (vapaa-ajan ltk 19.3.2024 § 8) touko-syyskuun 2024 varausten hintoja alennetaan 20% saunarakentamisen ajaksi.

Pieni tietopaketti paikasta (toukokuu-syyskuu 2024):

 • 5 majoitusmökkiä (sänky- ja lattiapatjapaikkoja 20)
  Majoitustiloissa ei ole peitteitä ja tyynyjä, omat liinavaatteet on tuotava
 • Alue teltoille majoitusmökkien ja päärakennuksen välissä
 • Keittiörakennus, jossa ruokailutilat noin 40 hengelle, emännänhuone (2 sänkyä) ja yksi vesivessa. Lisäksi takka, koneistettu keittiö ja astiastot noin 40 hengelle.
 • Bajamajat kesäkaudella
 • Puuvaja-varasto
 • puusauna merenrannassa kesäkäytössä (ei suihkutiloja, peseytyminen saunassa "kauha+vati periaatteella")  
 • Laavu ja nuotiopaikka teltta-alueella
 • käytettyjen tilojen siivous kuuluu vuokraajalle, ylimääräisestä siivouksesta laskutetaan 80 euroa.

Vuolahden leirialueen hinnasto (toukokuu-syyskuu 2024):

Vuolahden leirialueen käyttömaksuihin tehdään 20% alennus saunan rakentamisen ajaksi.

 • Kaarinan kaupungin yksiköiden tapahtumat ja leirit 44 € (sis. alv 24 %) käyttövuorokausi, lisätunnit 16 € (1-3 t)
 • Kaarinalaisten järjestöjen nuorille järjestämät tapahtumat ja leirit 56 € (sis. alv 24 %) käyttövuorokausi, lisätunnit 24 € (1-3 t)
 • Muut kaarinalaiset tapahtumien ja leirien järjestäjät 104 € (sis. alv 24 %) käyttövuorokausi, lisätunnit 32 € (1-3 t)
 • Ulkopaikkakuntalaiset 160 € (sis. alv 24 %) käyttövuorokausi, lisätunnit 48 € (1-3 t)

Majoitusmökkien käyttö sisältyy hintoihin.
Käyttövuorokausimaksu on minimihinta. Käyttövuorokausi alkaa klo 14.00 ja päättyy klo 12.00. Lisätuntien täytyttyä (3 t) laskutetaan uusi vuorokausihinta.

Yhdyshenkilö saa päätöksen kirjallisena. Mikäli myöntämämme aika tai paikka poikkeaa anotusta ja se ei sovi asiakkaalle, on asiakkaan vastuulla tehdä perumisilmoitus välittömästi nuorisopalveluiden toimistoon. 

Vuolahden peruutusmaksut:
Alle kaksi viikkoa varauksen alkamisesta tehdystä peruutuksesta perimme 50 prosenttia peruuttamatta jääneen varauksen maksusta. Alle viikko varauksen alkamisesta tehdystä peruutuksesta perimme 100 prosenttia peruuttamatta jääneen varauksen maksusta.

                             

Vuolahden päärakennus/keittiörakennus
Vuolahden mökkejä

Jaa