Asumisen uutta normaalia kehitetään Kaarinassa

Julkaistu: 22.1.2021 | Päivitetty: 22.8.2023

Torppalan ideasuunnitelma valmistunut

Torppalan ideasuunnitelma on valmistunut. Alueelle on nousemassa ekologinen, viihtyisä ja asumisen trendejä luova kokonaisuus. Maanomistajat ja tulevat asukkaat ovat vahvasti kaupungin mukana alueen kehittämisessä.

Torppala sijaitsee merkittävien luonto- ja virkistysalueiden läheisyydessä. 50 hehtaarin alueelle tavoitellaan tuhatta uutta asukasta. Kylämäisen asuinalueen maankäytössä huomioidaan arvokkaat luontoalueet ja aluetta kehitetään asukaslähtöisesti. Ideasuunnitelman osana Torppalaan on luotu oma ekokriteeristönsä.

Maankäytön suunnitelma perustuu pitkien näkymälinjojen säilyttämiselle, luonnon huomioimiselle sekä kestävää elämäntapaa tukeville liikenneverkolle ja aluerakenteelle. Suunnitelma sisältää alueen sydämenä toimivan Keskuksen, mahdollisuuden erityyppisille asumismuodoille sekä pienviljely-, virkistys- ja lähimatkailualueita.

Suunnitelmasta asemakaavaksi

Torppalan ideasuunnitelman valmisteluun on osallistettu tiiviisti maanomistajia ja tulevia asukkaita mm. työpajoilla ja viikoittaisella viestinnällä. Suunnitelmaa voi kommentoida 29.1.2021 asti.

- Ideasuunnitelma on maankäytön suunnitelman muotoon tiivistynyt idea- ja unelmakartta. Seuraava askel kohti vision toteutumista on Kaarinan kaupungin käynnistämä asemakaavatyö, kertoo kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää.

Ideasuunnitelma on katsottavissa osoitteessa: www.kaarina.fi/torppala.

Lisätietoja:

kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää, Kaarinan kaupunki, p. 050 373 2440

arkkitehti SAFA  Eero Lundén, Lundén Architecture Company, p. 040 521 3078

                     

Havainnekuva Torppalan alueesta

Jaa