Eskarit ja ykkösluokkalaiset loistavat Piispanristin uudella tähdellä

Julkaistu: 7.9.2023 | Päivitetty: 11.9.2023

Piispanlähteen lastentalon piha-alueelle on noussut uusi taivaankappale, Otava. Virallisia, vaikkakin vapaamuotoisia, avajaisia vietettiin talon oman väen voimin keskiviikkona 6.9.2023. Otava on uusi varhaiskasvatuksen yksikkö, jossa noin 80 eskarilaista ja saman verran ykkösluokkalaisia ahertavat. Tilat valmistuivat suunnitellusti uuden lukukauden alkuun.

Otavan avajaisjuhla käynnistyi koulun apulaisrehtori Joska Värikkään puheella, jonka jälkeen paikalla olijat esittäytyivät ja kaikki vilkuttivat vuorollaan toisilleen. Tämän jälkeen pihalla raikui kuin yhdestä suusta Aakkoslaulu.

- Aakkoslaulu oli mielestäni paras juttu! Otavassa on hyvät tilat ja täällä saa piirtää, kommentoi Kotkien ryhmästä Ilmari Hakala.

Paikalla oli myös kutsuvieraita ja tarjoilupöytään oli katettu keksejä ja mehua. Eskariryhmät ja ykkösluokkalaiset muodostivat kunniakujan, jonka päässä odotti juhlallinen avajaisnauhan leikkaus.

- Kivointa avajaisissa oli kävellä kunniakujaa pitkin, leikata nauhaa ja tietty nähdä kavereita, kuvailee juhlatunnelmaa nauhaa leikkaamassa ollut ekaluokkalainen Esko Ruponen.

Myös Alina Sankari piti avajaisten juhlallisuuksista.

- Nauhan leikkaaminen oli mielestäni paras juttu, sain pitää narusta kiinni, kertoo Alina Kotkien ryhmästä.

Kuvassa vas. päiväkodinjohtaja Kiti Rajainmäki, apulaisrehtori Joska Värikäs, varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Mattila ja johtava rehtori Emmi Virtanen.

Otavassa tähtiä ovat eskarit ja ykkösluokkalaiset

Piispanlähteen lastentalon päiväkotiryhmien nimet ovat erilaisia taivaankappaleita kuten esimerkiksi Revontulet, Pyrstötähdet ja Kuunsirpit. Tästä ajatus suuntautui vähän kauemmas avaruuteen ja tähtikuvioihin asti.

- Otavan nimi sai alkunsa, kun viime vuoden eskarilaisten, nykyisten 1-luokkalaisten kanssa asiaa pohdittiin. Otavan nimen lisäksi eskariryhmien nimet ovat tähtikuvioita eli Ketut, Karhut, Ilvekset ja Kotkat, kertoo päiväkodin johtaja Kiti Rajainmäki.

Neljää eskariryhmää varten Otavassa työskentelee yhdeksän varhaiskasvatuksen opettajaa ja viisi lastenhoitajaa tällä kaudella.

- 1-luokkalaisia varten on neljä luokanopettajaa, erityisluokanopettaja, kolme koulunkäynninohjaajaa ja yhteinen laaja-alainen erityisopettaja esikoulun kanssa, kertoo Piispanlähteen koulun rehtori Tiina Tuominen.

Koulun tiloissa toimii koulupäivän jälkeen 1-luokkalaisten iltapäiväkerho, jossa on lapsia 62 ja ohjaajia 4-5 tarpeen mukaan.

Otavan varhaiskasvatusyksikkö Piispanristillä.
Otavalaiset marssivat kunniakujaa pitkin avajaisnauhan leikkaukseen. Varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Mattila ja johtava rehtori Emmi Virtanen mukana kulkueessa.
Kohta Otavan varhaiskasvatusyksikkö on virallisesti otettu käyttöön!
Otavalaiset painoivat sormenjälkensä yhteiseen lakanaan ajatuksella ”Tähtiä kuin Otavassa”. Lakana tulee koristamaan Otavan käytävää muistona avajaisista.

Jaa