Fölikaveritoiminta käynnistyi

Julkaistu: 3.6.2021 | Päivitetty: 3.6.2021

Turun seudun joukkoliikenne Fölin, Turun Seudun Vanhustuki ry:n ja Valonian yhteistyönä käynnistyy kesäkuussa fölikaveritoiminta. Fölikaverit ovat vapaaehtoisia senioreita, jotka opastavat ja auttavat ikätovereita Fölin käytössä.

Toiminta pohjautuu Föli-treffeihin, joille kuka tahansa ikäihminen voi tulla oppimaan Fölin palveluista ja joukkoliikenteen käytöstä.

Treffien jälkeen fölikaverin kanssa voi lähteä tutustumaan reitteihin ja kokeilemaan bussia omakustanteisesti. Fölikaverin kanssa voi sopia myös yhteisiä matkoja jollekin toiselle päivälle. Toiminta on ensimmäisenä vuonna käynnissä kesäkuusta elokuun loppuun.

Föli-treffejä järjestetään kesän aikana kolmesti Turun seudun Vanhustuki ry:n tiloissa (Läntinen Pitkäkatu 33, Turku):

  • to 3.6. klo 14,
  • to 29.7. klo 14
  • pe 20.8. klo 14.

Kokoontumisrajoitusten vuoksi treffeille täytyy ilmoittautua etukäteen puhelimitse, puh. 044 536 7741 / Vanhustuki. Treffien kesto on noin yksi tunti. Kesäkuun Föli-treffit saatetaan järjestää etänä, mikäli kokoontumisrajoitus niin vaatii. Vanhustuen tiloihin on silti mahdollista päästä seuraamaan etätreffejä ennakkoon ilmoittautumalla.

Kesän aikana Fölissä, sosiaalisessa mediassa ja katukuvassa näkyy myös ikäystävällisyyteen ja ikäihmisten auttamiseen joukkoliikenteessä kannustava kampanja. Eri järjestöjen kautta jaetaan 100 Föli-lippua uusille tai tottumattomille seniorimatkustajille, joita opastaa ja rohkaisee tottunut Fölin käyttäjä.

Lue lisää fölikaveritoiminnasta.

Jaa