Hyvinvointijaosto edistää asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä

Julkaistu: 6.3.2023 | Päivitetty: 6.3.2023

Kaarinan kaupunkiin perustettiin vuoden 2023 alusta hyvinvointijaosto, jonka toimialaan kuuluvat asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä työllisyys- ja kotoutumispalvelut. Hyvinvointijaosto tekee yhteistyötä kaupungin muiden toimielinten sekä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kanssa.

- Hyvinvointijaosto vastaa niistä lakisääteisistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen liittyvistä asioista, jotka eivät siirtyneet hyvinvointialueelle. Jaosto seuraa ja arvioi palvelujen vaikuttavuutta, lisää kuntalaisten osallisuutta, on ehkäisevän päihdetyön toimielin, päättää osaltaan järjestöjen ja yhteisöjen avustuksista, kotoutumisen edistämisestä ja tukemisesta sekä työllistymiseen liittyvistä toimintalinjauksista, hyvinvointijaoston puheenjohtaja Aila Laitinen kertoo.

Hyvinvointijaosto kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa helmikuussa. Kokouksessa hyvinvointijaosto tutustui tehtäviinsä ja päätti vuoden 2023 kokouspäivät. Lisäksi päätettiin, että Kaarinan kaupunki ottaa jatkossakin vastaan noin 10 ELY-keskuksen osoittamaa pakolaista. Osa heistä on ilman huoltajaa tulevia lapsia ja osa kiintiöpakolaisia.

Kokouksessa puhuttiin myös siitä, että hyvinvointijaosto toivoo, että nuorisovaltuuston jäsen olisi läsnä kokouksissa. Lisäksi keskusteltiin liukuesteiden jakamisesta ikäihmisille. Hyvinvointijaosto oli yksimielisesti sitä mieltä, että ikäihmisille jaettavat liukuesteet ovat tärkeä ja konkreettinen hyvinvointia ja terveyttä edistävä teko asukkaille.

- Ensimmäinen hyvinvointijaoston kokous sujui hyvässä hengessä, keskustelu oli rakentavaa ja avointa. Tällä kokoonpanolla on hyvä jatkaa! Aila Laitinen sanoo.

Hyvinvointijaosto kokoontuu seuraavan kerran 14.3.2023. Tästä linkistä pääset hyvinvointijaoston omille sivuille.

Jaa