Ilmainen ja kaikille avoin Virma Kartta -palvelu esittelee varsinaissuomalaisia retkeilykohteita

Julkaistu: 4.7.2023 | Päivitetty: 22.8.2023

Varsinais-Suomi on täynnä upeita, vaihtelevia maisemia ja reittejä. Uusia ideoita kesäretkien kohteiksi voi etsiä Virma Kartta -palvelusta, jossa on tuotu kartalle tietoa maakunnan virkistys- ja luontomatkailukohteista sekä niihin kytkeytyvistä palveluista.

Ilmainen ja kaikille avoin Virma Kartta on selainpohjainen sovellus, jota Varsinais-Suomessa retkeilevä voi käyttää kätevästi älypuhelimella sekä retkiä suunnitellessa, että maastossa oman sijainnin ja reitin seuraamisen tukena.

Palvelu pohjautuu Virma-tietokantaan, johon on koottu jo yli 2500 kohdetta ja reittiä eri puolilta maakuntaa – esimerkiksi tulentekopaikkoja, laavuja, erilaisia kulttuurikohteita, luontopolkuja ja muita retkeilyreittejä. Palvelua ylläpitää Varsinais-Suomen liitto, mutta sen vahvuutena on joukkoistettu ylläpito, eli kartalta löytyviä tietoja voivat lisätä ja päivittää niin kunnat, muut reittien ylläpitäjät kuin palveluita tarjoavat yrityksetkin.

Virma Karttaa sekä virkistysreitteihin ja -kohteisiin liittyviä aineistoja ja palveluita kehitettiin Varsinais-Suomen liiton, ProAgrian ja Turun yliopiston Teknillisen tiedekunnan tietotekniikan laitoksen yhteistyönä Digitaalisen saavutettavuuden parantaminen virkistyspalveluissa -hankkeessa, jota rahoitti Varsinais-Suomen ELY-keskus osana maaseudun kehittämisohjelmaa.

Jaa