Kaarina mukana Varsinais-Suomen AURORA22-valmiusharjoituksessa 21.-22.9.

Julkaistu: 20.9.2022 | Päivitetty: 20.9.2022

Lounais-Suomen aluehallintovirasto järjestää lakisääteisen alueellisen valmiusharjoituksen Varsinais-Suomessa 21.-22.9.2022. Kaksipäiväisen AURORA22-harjoituksen teemana on Varsinais-Suomen kuntien varautuminen ja toiminta kuvitteellisessa väestönsuojelutilanteessa. Kaarinan kaupunki varautui harjoitukseen johtoryhmän parin viikon takaisella koulutuksella.

Harjoituksen teemana väestönsuojelu

Aluehallintovirasto järjestää valmiusharjoituksia säännöllisesti kuntien, pelastuslaitosten sekä alueen muiden viranomaisten edustajille. Päätavoitteena on harjoittaa kuntia ja viranomaisia toimimaan vakavissa häiriötilanteissa. Varsinais-Suomen syyskuisen AURORA22-harjoituksen teemana on väestönsuojelu.

Harjoituksessa kunnat saavat kuvitteellisen häiriötilanteen lähtökohtakuvauksen, jonka pohjalta ne arvioivat tilannetta ja omaa suorituskykyään sekä suunnittelevat yhteistoimintajärjestelyitä.

Yhteinen tilannetieto on toimintasuunnitelmien pohjana

Kokonaisturvallisuus tarkoittaa yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamista viranomaisten, elinkeinoelämän sekä järjestöjen ja kansalaisten yhteistoimintana. Yksi aluehallintoviraston kokonaisturvallisuutta edistävistä tehtävistä on alueellisen varautumisen yhteensovittaminen, joka on laajimmillaan kunta-, maakunta- ja organisaatiorajat ylittävän toiminnan koordinoimista.

- Kuvitteellisen lähtökohtatilanteen perusteella harjoituksessa ilmenee tarve siirtää suuria määriä väestöä Varsinais-Suomen maakunnassa määrättyjen kuntien alueilta toisten kuntien alueille. Tällaisen häiriötilanteen hoitamiseen osallistuisivat käytännössä kaikki alueen viranomaiset, monet järjestöt sekä kunnat. Harjoittelemme siis yhteisen tilannekuvan muodostamista ja yhteistoimintaa vakavassa poikkeustilanteessa. Kunnat voivat samalla testata laatimiensa valmiussuunnitelmien toimivuutta, kertoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston pelastusylitarkastaja Unto Usvasalo.

Varaudutaan yhdessä - ilmoittaudu nopeasti kansalaisopiston luennoille

Jos olet kiinnostunut, miten kaupunki on varautunut erilaisiin kriisitilanteisiin tai miten itse voit huolehtia kotivarasta, ilmoittaudu kansalaisopiston maksuttomille varautumisluennoille.

  • Kotivara-luento on Kaarina-salissa tiistaina 20.9.2022 kello 18-19.30
  • Kunta ja kaupunki varautuu -info on Kaarina-salissa tiistaina 18.10.2022 kello 18-19.30

Lähde: Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedote

Jaa