Kaarina uudistaa strategiansa

Julkaistu: 9.12.2021 | Päivitetty: 22.8.2023

Kaarinan strategia uudistetaan ensi vuoden aikana. Eri sidosryhmät kutsutaan mukaan strategiatyöhön muun muassa kyselyiden ja työpajojen muodossa. Tavoitteena on, että uusi strategia hyväksytään kaupunginvaltuustossa syyskuun 2022 alussa.

Nykyinen strategiakausi ulottuu vuoteen 2025 asti. Tarvetta sen päivittämiselle on arvioitu tämän vuoden aikana. Tuleva hyvinvointialueuudistus muuttaa kaupungin toimintaympäristöä merkittävästi, minkä vuoksi strategia on päätetty uudistaa aiottua perusteellisemmin.

Valmistelutyötä tehdään loppuvuonna ja ensi vuoden alkupuoliskolla. Tavoiteaikataulun mukaisesti uudistettu strategia on kaupunginvaltuuston käsiteltävänä syyskuun 2022 kokouksessa. Strategiatyössä kaupungin tukena toimii konsultointiyritys 4FRONT Oy.

Nykytilan arviointi käynnistää strategiatyön

Strategian valmistelu käynnistyy nykytilaa kuvaavien tietojen kokoamisella ja analyysillä. Nykytilaan kartoitetaan henkilöstö- ja luottamushenkilökyselyillä sekä esimiesten, johtoryhmien ja lautakuntien eri tilaisuuksissa. Kyselyt toteutetaan joulu–tammikuun aikana.

Mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua

Alkukartoituksen jälkeen ovat vuorossa työpajat, joissa hahmotellaan tulevaisuuden ihannekuvaa, suunnitellaan strategian eri osia sekä viimeistellään kokonaisuus. Työpajoihin tullaan kutsumaan henkilöstöä, luottamushenkilöitä, asukkaita sekä muita sidosryhmiä, kuten järjestöjä, yhdistyksiä ja yrityksiä. Työpajat toteutetaan ensi vuoden kevään aikana. Työpajojen ajankohdista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Strategialeima on tunnus, jota käytetään strategiaan liittyvässä viestinnässä ja erilaisissa julkaisuissa.

Jaa