Kaarinalta humanitaarinen avustus Ukrainaan

Julkaistu: 8.3.2022 | Päivitetty: 22.8.2023

Kaarinan kaupunki avustaa sodasta kärsiviä ukrainalaisia 40 000 eurolla. Avustus kohdennetaan yhteistyössä Suomen valtion, avustusjärjestön tai muun luotettavan yhteistyökumppanin kanssa.

Kaupungille on tullut jonkin verran kyselyitä siitä, miten kuntalaiset voisivat osallistua ukrainanlaisten avustamiseen. Asukkaat voivat halutessaan olla yhteydessä eri hyväntekeväisyysjärjestöihin. Lisätietoja avustamisen muodoista ja käytännöistä saa järjestöjen verkkosivuilta.

Kaarinassa ei ole ensivaiheen vastaanottokeskusta. Sotaa pakenevien ukrainalaisten majoittamiseen liittyviä asioita koordinoidaan seudullisesti ja Kaarinan sosiaalipalvelut on mukana tässä yhteistyössä.

 

Muuta aiheeseen liittyvää

Ukrainan tilanne saattaa aiheuttaa erilaisia tunteita ja reaktioita, jotka ovat inhimillisiä, normaaleja ja yksilöllisiä. Jos huolet valtaavat mielen, niiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Monet eri tahot tarjoavat henkistä tukea ja keskusteluapua. Löydät niistä lisätietoja kaupungin verkkosivuilta.

V-S pelastuslaitokselle on tullut paljon väestönsuojelua ja väestönsuojia koskevia tiedusteluja. Suomeen ei kohdistu sellaista uhkaa, että määräyksiä väestönsuojien käyttöönottoon annettaisiin. Pelastuslaitos on koonnut tietopaketin, josta löytyy vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

 

Jaa