Kaarinan kaupunki edistää työmatkapyöräilyä yhdessä yritysten kanssa

Julkaistu: 21.2.2023 | Päivitetty: 21.2.2023

Työmatkojen pyöräily kannattaa monestakin syystä. Pyörällä kuljetut kilometrit edistävät terveyttä ja hyvinvointia, kerryttävät säästöjä ja vähentävät päästöjä.

Kaarinan kaupunki on sitoutunut pyöräilyn edistämiseen ilmasto- ja hyvinvointiohjelmissaan. Tänä vuonna painopisteenä pyöräilyn edistämisessä on erityisesti työmatkapyöräily. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni kaarinalainen valitsisi jatkossa pyörän työmatkojensa kulkupeliksi. Työmatkapyöräilyä edistetään Kaarinassa tänä vuonna yhdessä alueen yritysten kanssa, osana Kaarina – paras paikka pyöräillä! -hanketta.

Paras paikka pyöräillä! -hanke kannustaa pyörän selkään

Kuluvan vuoden aikana luvassa on muun muassa erilaisia pyörällä töihin -teemaan liittyviä kampanjoita ja tempauksia. Työmatkapyöräily tulee näkymään Kaarinassa erityisesti toukokuussa Pyöräilyviikolla ja syyskuussa Liikkujan viikolla. Hankkeessa tuotetaan muun muassa viestintäaineistoja, joita kaarinalaiset työnantajat voivat hyödyntää viestiessään aiheesta omalle henkilöstölleen.

Osana hanketta on suunnitteilla myös aikuisille suunnattuja pyöräilykoulutuksia. Tavoitteena on rohkaista myös vähemmän pyöräilleitä hyppäämään satulaan sekä lisätä pyörällä liikkuvien tietoa fiksusta ja turvallisesta liikkumisesta erityisesti kaupunkiympäristössä. Koulutuksissa perehdytään liikennesääntöihin erityisesti pyörällä liikkujan näkökulmasta sekä harjoitellaan ajamista käytännössä.

Lisäksi hankkeessa kartoitetaan kevään aikana Kaarinan kaupungin ja yhteistyöyritysten toimipisteiden työmatkapyöräilyä tukevia olosuhteita. Toteutettavalla kyselyllä selvitetään esimerkiksi sitä, kuinka pyöräpysäköinti kiinteistöissä on järjestetty. Lisäksi selvitetään sosiaalitilojen olosuhteita, kuten mahdollisuutta kuivattaa ja säilyttää pyöräilyvarusteita työpäivän aikana, pyörällä töihin saapuvan näkökulmasta. Kyselyn pohjalta laadittavien kehityssuunnitelmien avulla saadaan koottua kiinteistöittäin tulevien vuosien keskeiset kehitystarpeet.

Pyöräilyyn panostaminen on yrityksille myös vetovoimatekijä

Paras paikka pyöräillä! -hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Mukana hankkeessa on jo useita kaarinalaisia yrityksiä, jotka haluavat olla mukana edistämässä työmatkapyöräilyä ja sitä kautta tukemassa henkilöstönsä hyvinvointia ja tyytyväisyyttä. Tukemalla työmatkapyöräilyä työnantaja voi lisätä myös yrityksensä vetovoimaa, pienentää hiilijalanjälkeä ja vähentää autopaikkojen tarvetta.

Myös uusia kaarinalaisia yrityksiä otetaan mielellään mukaan hankkeeseen. Mikäli yrityksenne haluaa olla mukana edistämässä työmatkapyöräilyä sekä saada valmiita viestintäaineistoja ja vinkkejä työpaikan olosuhteiden kohentamiseksi työmatkapyöräilyn näkökulmasta, olettehan yhteydessä Kaarinan Kehitykseen, niina.sjoholm@kaarina.fi, p. 050 373 2695.

Kaarinan kaupunki on saanut hankkeeseen liikkumisen ohjauksen valtionavustusta Traficomilta. Hanke käynnistyi helmikuussa ja päättyy vuoden lopussa. Konsulttina hankkeessa toimii Sitowise Oy

Lisätietoja:

Hyvinvoinnin edistämisen päällikkö Hanna Inkeroinen, p. 050 595 4000, hanna.inkeroinen@kaarina.fi

Jaa