Kaarinan kaupunki kehittää koululaisten kaveritaitoja - Mukana kaupungin oma poika Benjamin!

Julkaistu: 17.2.2023 | Päivitetty: 22.8.2023

Kampanjan tavoitteena on tuoda esille kaveritaitojen merkitystä hyvän arjen ja ilmapiirin luomisessa. Se on suunnattu kouluikäisille lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen. Laulaja Benjamin on mukana tavoittamassa nuoria ja innostamassa heitä kaveritaitojen parantamisessa.

Kaveritaidoilla tarkoitetaan taitoja, joita tarvitaan vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Lapset oppivat näitä taitoja ympärillään olevilta ihmisiltä.

– Kampanjassa keskitytään yhteisöllisyyteen ja hyvän rakentamiseen yhdessä. Haluamme kertoa, että kaveritaidot ovat tärkeitä ja niitä voi opetella kuten muitakin taitoja, kertoo johtava rehtori Emmi Virtanen Kaarinan kaupungilta.

Toiminnan tavoitteena on myös tuoda esille, että apua on saatavilla, jos nuori kokee vaikeuksia kaverien löytämisessä tai heidän kanssaan olemisessa.

– Tärkeintä on, että lapsi tai nuori ei jää yksin. Aikuisten tehtävä on auttaa, ja mieltä askarruttavat aiheet ja tunteet voi ottaa puheeksi luotettavan ihmisen kanssa. Se voi olla opettaja, terveydenhoitaja, hyvä kaveri tai oma perhe, kertoo Emmi Virtanen.

Hyväntekeväisyyskonsertti toukokuun lopulla

Kampanja ja yhteistyö Benjaminin kanssa toteutetaan kevään 2023 aikana. Siihen kuuluvat muun muassa kouluvierailu ja kaveritaidoista viestiminen sosiaalisen median avulla. Kevät huipentuu Kaarinan nuorisovaltuuston järjestämään hyväntekeväisyyskonserttiin toukokuun lopussa. Konsertin tuotot menevät Mieli ry:lle, joka keskittyy mielenterveyden edistämiseen ja ongelmien ehkäisyyn.

– Benjamin on kaarinalaislähtöinen nuori ja tunnettu positiivisesta asenteestaan, jollaista kampanjalla halutaan tuoda esille. Haluamme puhua nuorille ja lapsille heitä kiinnostavalla ja samaistuttavalla tavalla sosiaalisen median kautta, eli siellä missä lapset ja nuoret muutenkin viettävät paljon aikaa, kertoo Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta.

Lisätietoja:

Laulaja Benjamin on mukana Kaarinan kaupungin kampanjassa kertomassa kaveritaitojen tärkeydestä lapsille ja nuorille. Kuva: Iivari Suosalo.

Jaa