Kaarinan sisäiset K-linjat uudistuvat elokuussa

Julkaistu: 27.5.2024 | Päivitetty: 27.5.2024

Uudistuneet Föli-linjat aloittavat Kaarinassa maanantaina 5.8.2024. Muutosten myötä Kaarinan sisäisten linjojen linjakilometrit kasvavat noin 19 prosenttia ja samalla Kaarinassa liikenteeseen saadaan mm. lauantailiikennettä, arkipäiviin pidemmät palveluajat sekä uusi yhteys Piikkiöstä Littoisten kautta Varissuolle!

Fölin Kaarinan sisäiset K-linjat palvelevat kaikkia kaupunkilaisia. Se tarkoittaa niin koululaisia, työmatkalaisia, senioreita – kuin kaikkia muitakin matkantekijöitä.

Lisätietoja Kaarinan K-linjoista saat:

Linja K1 Auranlaakso–Littoinen–Oskarinaukio

Linjan K1 Auranlaakso–Littoinen–Oskarinaukio vuoroväli paranee arkipäivinä puoleen tuntiin. Samalla linjan reittiä suoristetaan niin, että linja ei enää aja Kesämäen kautta. Lauantaisin liikennöidään klo 9–16.

Linjat K2 ja K3 Kaarinan keskusta-alue

Lemunniemen, Oskarinaukion ja Kuusiston välillä liikennöinyt pikkubussilinja K2 korvataan linjoilla K2 ja K3, jotka kulkevat Kaarinan keskusta-alueen tuntumassa kahdeksikon muotoista reittiä niin, että K2 kulkee aina myötäpäivään ja K3 vastapäivään. Linjoja ajetaan yhteensä kahdella pikkubussilla niin, että linjat kohtaavat puolen tunnin välein Kaarinan keskustassa.

Arkipäivien palveluaika paranee, linjat liikennöivät arkisin klo 6–20. Lauantaisin linjoja liikennöidään aikavälillä 9–16. Linjoilla katetaan mm. keskeisimmät oppilaitokset, kauppakeskittymät ja harrastuspaikat. Itälenkki kulkee kasvavien asuinalueiden kuten Hulkkion ja Kesämäen kautta, ja länsi-lenkki mm. tiheästi asuttujen alueiden kuten Kairiskulman ja Koriston kautta.

Linja K5 Hepojoki–Piikkiön yhtenäiskoulu–Kirismäki

Piikkiön alueella liikennöinyt linja K5 liikennöi jatkossa koulupäivinä, kuljettaen oppilaita Hepojoelta ja Kirismäestä Piikkiön yhtenäiskoululle koulun alkamis- ja päättymisaikoina. Linja ajaa lisäksi kutsuliikennettä keskellä päivää.

Linja K6 Toivonlinna - Piikkiö - Varissuo

Linja K6 jatkaa Toivonlinnan linjana palvellen sekä Piikkiöön että Toivonlinnaan kulkevia koululaisia. Linjan toinen pää jatketaan Piikkiöstä Varissuolle, millä vastataan kysyntään yhteydestä Littoisista Varissuolle. Linja K6 liikennöi arkipäivinä klo 6–20, ajaen päiväsaikaan kutsuliikennettä Piikkiössä linjan K5 kutsuliikenteen apuna.

Seutulinja 701 jatkaa pienin muutoksin myös Toivonlinnaan liikennöintiä, jotta Toivonlinnassa sijaitsevan Suomen Kristillisen Yhteiskoulun oppilaat mahtuvat paremmin kyytiin mm. iltapäiväruuhkassa. Linjan 701 liikennöidessä Toivonlinnaan linja K6 ajaa Piikkiön ja Varissuon väliä.

Föli-bussi Kaarinan keskustassa. Kuva: Aaron Hannula.

Jaa