Kohennusta nuorten ensiaputaitoihin Kaarinassa – Caruna lahjoitti opiskelijoiden ja koululaisten käyttöön elvytysnuken

Julkaistu: 16.5.2022 | Päivitetty: 16.5.2022

Sähkönjakelija Caruna lahjoitti Kaarinan kaupungin lukiolaisten ja yläkoululaisten käyttöön elvytysnuken, jolla voidaan harjoitella käytännön hengenpelastustaitoja. Kaupunki järjesti ensiapukoulutuksen ja elvytysnuken luovutustilaisuuden 11.5.2022 Kaarinan lukiossa. Elvytysnukke on yhteinen Liedon kunnan kanssa.

– Olemme iloisia lahjoituksesta, joka mahdollistaa hengenpelastustaitojen opettelun ihan konkreettisesti. Tämä parantaa kansalaistaitoja jo nuoresta pitäen ja lisää samalla turvallisuutta, kun taidot ovat hallussa, kertoo Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitinen.

Elvytysnukella voidaan harjoitella reagoimattoman ihmisen hengitysteiden avaamista, elottomuuden tunnistamista sekä maallikkoelvytyksen toteuttamista. Kouluilla voidaan esimerkiksi aiheeseen sopivan opetuksen yhteydessä nostaa näitä asioita turvallisesti esille.

Mukana 16 eri kuntaa

– Haluamme tukea yläkoulu- ja lukioikäisten hengenpelastustaitoja lahjoittamalla elvytysnuken Kaarinan kaupungille. Onnettomuuden tai sairauskohtauksen sattuessa moni ei osaa tai uskalla pysähtyä auttamaan, mutta oikeat elvytystaidot voivat seuraavalla kerralla pelastaa kanssakulkijan. Saimme ajatuksen elvytysnukkejen lahjoittamiseen koululaisille omalta työntekijältämme. On hienoa, että mukaan lähti 16 kuntaa ja pystymme tukemaan turvallisuuden parantamista konkreettisin keinoin, Carunan avainasiakaspäällikkö Petri Parviainen sanoo.

Nuorikin voi pelastaa hengen

Elvytysnukkejen luovutustilaisuuteen liittyen järjestettiin myös Peilipinta Consulting Oy:n toteuttama hätäensiapukoulutus, jonka Caruna tarjoaa. Peilipinnalla on pitkäaikainen kokemus ensiapukoulutusten järjestämisestä eri organisaatioille. Kouluttaja Jussi Perämäki on itse kokenut ensihoitaja. 

– Järjestämme vuosittain satoja ensiapukoulutustapahtumia yrityksille ja julkisille toimijoille. On ollut hienoa olla mukana Carunan elvytysnukke-kampanjassa. Tärkein tavoitteemme on tuottaa koulutuksilla rohkeutta ja varmuutta toimia hätätilanteissa. Nuori voi pelastaa hengen siinä missä aikuinenkin, kun hän on saanut siihen tarvittavat tiedot ja taidot, Peilipinnan kehityspäällikkö Jussi Perämäki kertoo.

Kuvassa vasemmalle oikealta: Peilipinta Consultingin Kehityspäällikkö Jussi Perämäki; Kaarinan Kaupunginjohtaja Harri Virta; Carunan avainasiakaspäällikkö Petri Parviainen; Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitinen; Liedosta terveystiedon, biologian ja maantieteen opettaja Laura Vainio ja Kaarinasta Tuija Lehtimäki, liikunnan ja terveystiedon opettaja.

Jaa