Kotimäen koulun väistötilojen rakentaminen alkaa maaliskuussa

Julkaistu: 29.1.2024 | Päivitetty: 7.2.2024

Ensi lukuvuoden alusta alkaen kaikki Kotimäen koulun oppilaat käyvät koulua Kotimäen koulutalon pihapiirissä. Osa oppilaista sijoitetaan väistötiloihin, jotka rakennetaan koulutalon pihalle kevään ja kesän aikana. Väistötilat on jo suunniteltu, ja perustustöiden urakoitsijan kilpailutus käynnistyy helmikuussa. Rakentaminen alkaa näillä näkymin maaliskuussa.

Maaliskuussa urakointi alkaa väistötilojen perustusten rakentamisella, ja perustukset valmistuvat viimeistään toukokuun puoliväliin mennessä. Pihat piharakennuksineen ja muine varusteineen sekä saattoliikenne parkkipaikkoineen valmistuvat alkusyksyyn mennessä. Väistötilat ovat koulun käytössä heti syyslukukauden alkaessa.

Rakentaminen vaikuttaa alueella liikkumiseen. Alueelle tehdään rakentamisen ajaksi aluesuunnitelma, jossa huomioidaan alueella liikkuminen eri liikkumismuotojen osalta. Liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä rakentamisen alkamisajankohtaa.

Kaikki koululaiset siirtyvät samaan pihapiiriin

Väistötiloihin siirtyvät kaikki tällä hetkellä Ristikalliossa koulua käyvät oppilaat, sillä puukoulun puolella aloitetaan peruskorjaus ja Ristikallion kivirakennuksen tilat jäävät varhaiskasvatuksen käyttöön.

- Totta kai on hiukan haikeaa jättää Ristikallion tunnelmallinen puukoulu ja perinteikäs kouluympäristö, mutta samalla on myös mukavaa päästä ensi syksystä alkaen työskentelemään entistä tiiviimmin 1–9-luokkien kouluna, kun kaikki oppilaat koulutulokkaista peruskoulunsa päättäviin ovat samassa kouluympäristössä, Kotimäen koulun rehtori Katariina Kavantola sanoo.

Ristikallion koulurakennusten pihapiiriin väistötiloja ei ole mahdollista rakentaa, sillä alueella ei ole tarpeeksi tilaa tähän tarkoitukseen. Remonttia ei myöskään ehditä saada valmiiksi koulujen kesäloma-aikana. Tällä hetkellä Ristikallion puukoulun korjauksesta tiedetään varmuudella, että rakennuksen vesikatto on uusittava. Kaupunki selvittää parhaillaan, millaisia muita korjaustarpeita rakennuksessa mahdollisesti on.

Ristikallion puukoulun remontin lisäksi väistötiloja tarvitaan siksi, että yläkoululaisten määrä Littoisten alueella on kasvanut.

Väistötiloihin sijoittuvat 1–2-luokkalaiset ja iltapäiväkerhotoiminta sekä muutamia muita ryhmiä, jotka selviävät kevään aikana. Väistötilat ovat käytössä ainakin kolmen vuoden ajan.

Kotimäen koulun väistötilat

Jaa