Piikkiön asemanseutu kehittyy arkkitehtiopiskelijoiden voimin – Tulevat työpajat kutsuvat mediaa ja yleisöä mukaan!

Julkaistu: 7.10.2024 | Päivitetty: 7.10.2024

Piikkiön asemanseudun kehittäminen jatkuu loka-marraskuun aikana medialle avoimella työpajalla ja esittelytilaisuudella, joka on avoin myös yleisölle. Alueen tulevaisuutta suunnittelevat arkkitehtiopiskelijat, jotka työstävät suunnitelmiaan paikallisten sparraajien tuella.

Piikkiön asemanseudun kehittäminen sai uutta potkua syksyllä, kun Tampereen yliopiston arkkitehtiopiskelijat ryhtyivät suunnittelemaan alueen tulevaisuutta osana Yhdyskuntasuunnittelu III -kurssiaan. Opiskelijoiden työskentelyä tukivat paikalliset yrittäjät, asiantuntijat ja Kaarinan kaupungin työntekijät, jotka osallistuivat työpajoihin sparraajina.

Ensimmäinen työpaja synnytti jo arvokasta keskustelua ja uusia oivalluksia. Seuraavassa työpajassa on odotettavissa lisää kiinnostavia näkökulmia ja kehitysehdotuksia, kun opiskelijat jatkavat työtään kohti marraskuun esittelytilaisuutta.

Nyt kutsumme mediaa ja yleisöä mukaan seuraaviin tilaisuuksiin seuraamaan, miten Piikkiön tulevaisuutta hahmotellaan.

Media ja yleisö ovat tervetulleita tuleviin tilaisuuksiin

Opiskelijoiden harjoitustyöprojekti jatkuu kahdella seuraavalla tilaisuudella, jotka järjestetään Kaarina-salissa. Järjestyksessään toiseen työpajaan media on tervetullut seuraamaan, kuinka opiskelijat jatkavat suunnitteluprosessiaan paikallisten sparraajien tuella. Kolmannessa ja viimeisessä työpajassa eli esittelytilaisuudessa marraskuussa opiskelijat esittelevät valmiit työnsä, ja tämä tilaisuus on avoin myös yleisölle.

Toivotamme kaikki kiinnostuneet paikalle näkemään ja kuulemaan, millaisia ideoita Piikkiön asemanseudun kehittämiseksi on syntynyt.

Seuraavat tilaisuudet

  • Työpaja 2: Keskiviikko 9. lokakuuta kello 13–16.30. Tilaisuus tarjoaa medialle mahdollisuuden seurata opiskelijoiden suunnittelutyön edistymistä ja kuulla heidän näkemyksiään Piikkiön kehittämisestä.
  • Esittelytilaisuus: Keskiviikko 20. marraskuuta kello 13–16. Valmiiden töiden esittelytilaisuus on avoin yleisölle, ja kutsumme kaikki kiinnostuneet mukaan katsomaan, kuinka opiskelijat ovat ottaneet Piikkiön asemanseudun kehittämisen haasteen vastaan.

Tervetuloa mukaan seuraamaan ja osallistumaan Piikkiön asemanseudun kehittämiseen!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Kaupunginarkkitehti Taina Riekkinen
Kaarinan kaupunki
taina.riekkinen@kaarina.fi

Jaa