Piikkiönlahden kunnostussuunnitelma valmistuu

Julkaistu: 16.11.2023 | Päivitetty: 16.11.2023
Piikkiönlahden valuma-aluelähtöinen kunnostussuunnitelma on valmistumassa ja tähän liittyvä yleisötilaisuus järjestetään ma 4.12.2023 ammattiopisto Liviassa.

Piikkiönlahden kunnostussuunnitelma valmistuu pian, ja siihen liittyen järjestetään toinen yleisötilaisuus 4.12.2023 klo 17:30 - 19:00 ammattiopisto Livian auditoriossa.

Tilaisuudessa käsitellään valuma-aluekartoitusta, vedenlaatua, kuormitusta ja muita keskeisiä tutkimuksia. Piikkiönlahteen laskevien ojien vedet ovat ravinteikkaita, erityisesti fosfori- ja typpikuormitus on voimakasta.

Kuormitusta tulisi vähentää merkittävästi, tavoitteena on 1 280 kg fosforia, 15 tonnia typpeä ja 590 t kiintoainetta vuodessa. Vesistökuormitusta vähennetään eri maankäyttösektoreilla, ja erityisesti pistekuormittajien vaikutus on tärkeää eliminoida. Toimenpiteitä tarvitaan eroosion ja ravinnekuormituksen vähentämiseksi, uomaverkoston ylläpitoon sekä Piikkiönjoen alaosan perkaamiseen.

Hankkeeseen kuului pilottihankkeen suunnittelu. Kohteeksi valikoitui Ladjakoskenoja, jossa pyritään valumavesien parempaan hallintaan. Kohteesta on tehty hankesuunnitelma kustannuksiin ja rahoitussuunnitelmiin, johon Kaarina kaupunki hakee erillistä rahoitusta.

Lisätietoja: Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys ry          
Projektityöntekijä Pasi Salmi
pasi.salmi@lsvsy.fi                                                                           
Puh. 040 161 8830

Piikkiönlahden valuma-alue

Jaa