Piispanlähteen nuortentalon laajennuksen rakentaminen alkaa

Julkaistu: 7.2.2024 | Päivitetty: 7.2.2024

Piispanlähteen nuortentalon laajennuksen rakentaminen käynnistyy tällä viikolla. Laajennusosan rakentaminen on Piispanlähteen yhtenäiskoulun kolmiosaisen rakennusprojektin ensimmäinen vaihe, joka valmistuu loppuvuodesta 2025.

Nuortentalon laajennuksen rakentaminen alkaa tällä viikolla urakka-alueen aitaamisella. Ensi viikosta eteenpäin projekti jatkuu piharakennuksen ja katoksen purkutöillä ja maanrakennustöillä. Rakennustyöt vaikuttavat alueella liikkumiseen.

Työmaa-alueen aitaamisen myötä pysäköintialue liikuntasalin puoleisessa päädyssä poistuu. Liikuntasalin iltakäyttäjät pääsevät edelleen kävellen saliin entiseen tapaan.

Pysäköintialueena henkilökunnalle sekä mopoautoille ja mopoille toimii jatkossa Marsukadun alkupäässä oleva pysäköintialue. Mopoautoille ja mopoille on tarkoitettu rivi, joka on Pyhän Katariinan tien suuntaisesti heti alueelle tultaessa oikealla.

Saattoliikenne voi kulkea pysäköintialueen ympäri ja oppilaat voi jättää kentän kulmalle, jonne on tehty uusi kävelytie Pyhän Katariinan tien suuntaisesti. Nykyinen kevyenliikenteenväylä Marsukadun alkupäästä pihalle jää työmaa-alueeksi ja poistuu käytöstä.

Liikennejärjestelyt on esitetty liitteenä olevassa kartassa.

Nyt alkava rakennusurakka on osa laajempaa kokonaisuutta

Nuortentalon laajennus on Piispanlähteen yhtenäiskoulun suurprojektin ensimmäinen vaihe. Laajennuksen rakentamista seuraavat Piispanlähteen lastentalon purku ja uuden rakentaminen sekä nuortentalon saneeraus.

Kun nuortentalon laajennus on valmis, lastentalon purettavan osan väki muuttaa väistöön uuteen laajennusosaan. Muuton jälkeen käynnistyy lastentalon vanhan osan purku ja uuden rakentaminen. Rakentamisaika on noin kaksi vuotta. Kun uusi lastentalon koulu on valmis, väistössä olevat muuttavat takaisin ja vanhan nuortentalon saneeraus alkaa. Rakennusprojekti jatkuu vuoteen 2030 asti.

Jaa