Pyöräilytalvi-kampanja kannustaa pyöräilemään läpi vuoden Kaarinassa

Julkaistu: 15.10.2024 | Päivitetty: 15.10.2024

Kestävät kulkutavat, kuten kävely ja pyöräily, ovat oivia liikkumistapoja myös talvella, kunhan muistaa säähän sopivan vaatetuksen ja oikeat varusteet. Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Pyöräilytalvi-kampanjaa, jolla halutaan kannustaa ihmisiä pyöräilemään läpi vuoden. Pyöräily onkin hauska ja usein myös nopein tapa liikkua myös lämpötilan laskiessa ja päivien pimetessä.

Myös meillä hyvien pyöräily-yhteyksien Kaarinassa polkupyörä sopii kulkuvälineeksi vuoden ympäri. Kaupunki on mukana Pyöräilytalvi-kampanjassa omalla viestintäkampanjallaan, jolla se haluaa kannustaa jokaista kaarinalaista jatkamaan kestävää liikkumista.

Kaarinalaisilla on monta hyvää syytä pyöräillä – myös talvella

Kysyimme alkuvuodesta kaarinalaisilta, mikä saa heidät pyöräilemään myös talvella. Valtaosa perusteli talvipyöräilyään hyötyliikunnalla ja kuntoilulla. Noin joka kolmas pyöräili talvella myös virkistyäkseen. Osalle talvipyöräily tarjoaa vaihtoehdon autoilulle: joka neljäs kaarinalainen talvipyöräilijä perusteli pyöräilyään joko auton puuttumisella tai sillä, että kokee talvella autoilun haastavaksi.

Viime keväänä toteutettuun verkkokyselyyn saatiin yhteensä 101 vastausta. Kyselyllä haluttiin selvittää, mitkä tekijät Kaarinassa edistävät tai estävät ympärivuotista pyöräilyä.

Jatketaan polkemista! Tulossa haastekampanja kouluissa marraskuussa

Ympärivuotiseen lihasvoimin liikkumiseen kannustamiseksi Kaarinan alakoululuokille järjestetään 11–15.11. leikkimielinen haastekampanja. Haasteviikon aikana koululuokat ottavat mittaa toisistaan siinä, mikä luokka kulkee useamman koulumatkan kestävästi. Haastekampanjassa koululaiset kirjaavat ylös, millä saapuvat aamuisin kouluun, ja viikon lopuksi opettaja ilmoittaa luokkansa yhteistulokset kisan järjestäjille. Ahkerimmin kestävästi liikkuneet alakoululuokat osallistuvat mukavien palkintojen arvontaa.

Pyöräilytalvi-viestintäkampanja on osa Kaarinan kaupungin Kestävästi kesät talvet –hanketta, jonka tavoitteena on tuoda ympärivuotinen pyöräily osaksi kaarinalaisten arkiliikkumista. Erityisesti halutaan edistää lasten ja nuorten kestävää liikkumista. Kaarina on saanut hankkeeseen liikkumisen ohjauksen valtionavustusta Traficomilta. Hankekumppanina toimii Sitowise Oy.

Jaa