Sähköpotkulautoja Piispanristin alueelle

Julkaistu: 23.8.2022 | Päivitetty: 22.8.2023
Vuokrattavien sähköpotkulautojen toiminta-alue laajenee Turun suunnasta Piispanristille.

Vuokrattavat yhteiskäyttöiset sähköpotkulaudat tulevat jatkossa näkyvämmin myös Kaarinan katukuvaan. Kaupungin tietojen mukaan sähköpotkulautojen toiminta-alue laajenee kattamaan Piispanristin yritysalueet Kairiskulmantien ja Jännekadun varressa. Turun ja Piispanristin välillä voi siis jatkossa kulkea myös sähköpotkulaudoilla.

Yhteiskäyttöisiä sähköpotkulautoja tarjoavat yritykset vastaavat palvelustaan. Lautojen huollot, siirrot ja asiakaspalvelu sekä se, että pysäköidyt potkulaudat eivät aiheuta häiriötä muille liikkujille tai katujen kunnossapidolle ovat näiden yritysten vastuulla.

 

Liiku turvallisesti

Vuokrattavilla sähköpotkulaudoilla liikkuminen on ekologista ja helppoa. Liikennesääntöjä ja ohjeistuksia noudattaen ja muu liikenne huomioimalla sähköpotkulaudoilla liikkuminen on myös turvallista. Ennen laitteen käyttöä on perehdyttävä sen toimintaan ja tiedettävä sillä liikkumista koskevat liikennesäännöt. Tutustu Liikenneturvan tarkempiin ohjeisiin Aja oikein - sähköpotkulaudallakin.

 

Sähköpotkulautailijoita koskevat samat liikennesäännöt kuin pyöräilijöitä:

  • Sähköpotkulaudalla kuljetaan pyörätiellä, jalkakäytävillä ajaminen on kiellettyä.
  • Pyörätiellä kuljetaan sen oikeassa reunassa ja edellä kulkeva ohitetaan väylän keskeltä.
  • Ellei pyörätietä ole, kuljetaan sähköpotkulaudalla tien tai ajoradan oikeassa reunassa.
  • Ajonopeus on sovitettava muun liikenteen ja olosuhteiden mukaisesti. Ota ohitustilanteissa huomioon, että lauta on hyvin äänetön kulkuväline.
  • Sähköpotkulautailijalla on väistämisvelvollisuuksia myös suojateillä.
  • Pyöräilykypärän käyttöä suositellaan myös sähköpotkulaudoilla ajaessa.
  • Oman terveytesi takia aja sähköpotkulaudallakin vain selvin päin.

 

Sähköpotkulautojen pysäköinti

Vaikka sähköpotkulaudan voi pysäköidä käytännössä mihin tahansa, pysäköinnissä on huomioitava myös muiden liikkujien turvallisuus. Lautaa ei saa pysäköidä ajoradalle eikä muulle kulkuväylälle siten, että se haittaa muuta liikkumista tai aiheuttaa muille kaatumis- tai törmäysvaaran. Fiksulla pysäköinnillä vaikutat ympäristön turvallisuuteen ja viihtyisyyteen sekä siihen, että jatkossakin valitsemallesi alueelle on sallittua pysäköidä sähköpotkulaudalla.

Mikäli sähköpotkulautoja on pysäköitynä tai hylättynä sellaisissa paikoissa, joissa niiden ei pitäisi olla, ilmoitathan siitä suoraan kyseiselle operaattorille. Eri operaattoreilla on omat palautekanavansa, joita tulee käyttää. Ensisijainen siirtovastuu on sähköpotkulautojen omistajalla, ei kaupungilla.

Jaa