Seudullinen tapahtumakalenteri käyttöön Kaarinassa 17.4.

Julkaistu: 18.4.2024 | Päivitetty: 19.4.2024

Kaupungin tapahtumakalenteri uudistui, kun seudullinen tapahtumakalenteri otettiin käyttöön Kaarinassa 17.4.2024.

Kaarina, Naantali ja Raisio siirtyvät seudullisen tapahtumakalenterin käyttöön keväällä 2024. Uudistuksen myötä kaupunkien omat tapahtumakalenterit poistuvat käytöstä. Uusi kalenteri on jo käytössä Turussa ja Kaarinassa uusi seudullinen kalenteri otetaan käyttöön keskiviikkona 17.4. Uuden kalenterin myötä kaupungin nykyinen kalenteri poistuu käytöstä. Nykyiseen kalenteriin ilmoitetut tapahtumat eivät siirry automaattisesti uuteen kalenteriin, joten jo nyt on hyvä aika rekisteröityä seudulliseen kalenteriin ja ottaa se haltuun ja käyttöön.

Turun seudun tapahtumakalenteri toimii Turun, Kaarinan, Naantalin ja Raision yhteisenä kalenterina. Kaikki tapahtumajärjestäjät voivat viedä kalenteriin maksutta omia tapahtumiaan. Kalenteri myös poimii automaattisesti tietoa yleisimmistä lipunmyyntijärjestelmistä. Kalenterissa on lisäksi kaupunkien järjestämää toimintaa.

Turku otti kalenterin käyttöönsä viime vuoden lokakuussa, Naantali siirtyy seudullisen kalenterin käyttöön 11.3., Raisio pääsiäiseen mennessä ja Kaarinan vuoro on nyt huhtikuun puolessa välissä.

Uusi kalenteri on nykyisiä helppokäyttöisempi sekä menoja etsivälle yleisölle että tilaisuuksien järjestäjille. Tapahtumia etsivälle muutos ei ole suuri. Kaupunkien verkkosivuilla on jatkossakin kalenterisyötteet, jonka kautta asukkaat voivat etsiä ja löytää oman kotikaupunkinsa tapahtumia – tai rohkaistua vierailemaan naapurikaupungeissa. Laajempi tapahtumakattaus voi myös innostaa matkailijoita tutustumaan Turun seutuun. 

Siirry uuteen tapahtumakalenteriin

Opastusta kalenterin käyttöön

Turun seudun tapahtumakalenteriin siirtyminen on merkittävä positiivinen muutos tapahtumajärjestäjille. Uusi kalenteri on aiempia joustavampi ja tapahtumajärjestäjällä on jatkossa laajemmat mahdollisuudet muokata tapahtumaa ja vaikuttaa tapahtuman ulkoasuun ja kieleen. Tapahtumatiedoissa samasta tapahtumasta on mm. helppo tehdä englanninkielinen versio. Yhdistysten ja muiden toimijoiden on mahdollista tuoda kalenterista tapahtumanäkymiä omille kotisivuilleen.

Tapahtumajärjestäjät voivat syöttää tapahtumia uuteen kalenteriin heti. Kalenterin käyttöönotto edellyttää kuitenkin tapahtumajärjestäjältä ensin oman järjestäjätilin luomista.

Turun seudullinen tapahtumakalenteri löydät täältä

Ohjeita rekisteröitymiseen ja kalenterin käyttöön löytyy täältä

Kyselytunteja

Kaarinan tapahtumajärjestäjille järjestetään kalenterivaihdosta johtuen kyselytunnin verkossa Teams-alustalla:

  • Torstaina 25.4. kello 13.00-14.00

Tilaisuus ovat on avoin kaikille. Ilmoittaudu mukaan kyselytunnille tämän linkin kautta.

Jaa