Tapio Väntsin valoteos "Ankkuri kesään" Hovirinnan venesatamassa

Julkaistu: 10.10.2022 | Päivitetty: 10.10.2022
Tuttu valoteos “Ankkuri kesään” palaa Kaarinan Hovirinnan venesatamaan. Teos valaisee venelaiturien 1-4 välistä aluetta 3.10.-18.11.2022.

Viime syksyltä tuttu valoteos “Ankkuri kesään” palaa Kaarinan Hovirinnan venesatamaan. Teos valaisee venelaiturien 1-4 välistä aluetta 3.10.-18.11.2022. Teoksessa on käytetty viittätoista led-valonheitintä staattisin värein.

Teos on päällä aikavälillä 3.10.-18.11.2022 ja ajastettu syttymään aamuisin klo 6-9 sekä iltasin klo 19-01.

Taiteilijan kommentti:

“Viime vuonna sain kunnian toteuttaa valoteoksen upeaan kotisatamaan. Ranta on itsellänikin kovassa käytössä kesällä uimisen ja veneilyn tiimoilta. Syksyn alkaessa koen aina hieman haikeaksi sen, kun uimarit vähenevät ja rantaelämä hiljenee. Syksyä kohden veneet viipyvät yhä enemmän laituripaikoillaan, kunnes ne lopulta nostetaan kuiville odottamaan seuraavaa kevättä. Eikö voisi olla vielä vähän kesä! “Ankkuri kesään” ammentaa menneen kesän muistoista, mutta syksyn pimeys, usva, aallot ja sade saavat mielellään tehdä oman osuutensa. Ympäröivä vuodenaika ja luonto muuttavat näkymää päivästä toiseen. Kokeilepa käydä katsomassa teosta usvaisena iltana, kun pilvet tuntuvat yltävän maahan asti, tai kauniin syyspäivän päätteeksi auringon laskiessa!”

Tapio Väntsi on kaarinalainen taiteilija, joka innostuu valosta, varjoista ja heijastuksista. Hän on tehnyt uransa teatteriohjaajana ja teatteriesitysten valosuunnittelijana. Tilavalosuunnittelua ja valotaidetta hän tekee mahdollisuuksiensa mukaan. Viimeisin valoteos “MuinaistuLED” nähtiin Littoisissa muinaistulien yön aikoihin. Viime talven tilaustöistä “Ankkuri kesään” ja Piikkiön Pontelan valaisu “Touko” nähdään tänä talvena uusintana. Taiteen tekemisessä Väntsille on tärkeätä yhteistyö ja yhteisöllisyys. Väntsi haaveilee kaupunkilaisten omasta valotapahtumasta, jossa jokainen voi osallistua ohjatusti valotapahtuman rakentamiseen, vaikka omalta parvekkeeltaan.

Tapio Väntsi
Valoteoksen suunnittelija

Jaa