Teknisen johtajan TET-päivä kului salapoliisina

Julkaistu: 3.5.2023 | Päivitetty: 22.8.2023

Johtoryhmän TET- eli työelämään tutustumispäivä pidettiin perjantaina 28.4. Tekninen johtaja Jyrki Haapasaari tutustui Kaarinan kaupungin arkistoihin arkistosihteeri Janne Mäkelän opastuksella. Mäkelä oli varannut Haapasaarelle salapoliisityötä, sillä tämä pääsi kaupungin päätearkistossa etsimään lehtileikkeitä 1980-luvulta.

Haapasaarella ei ollut alun perin erityisiä toiveita TET-päivänsä suhteen, mutta arkisto osoittautuu heti kiinnostavaksi paikaksi.

- Saisin helposti vähän pidemmänkin ajan kulumaan täällä, jos omilta töiltäni ehtisin, hän sanoo tutkaillessaan vanhoja kansioita.

Kaarinan kaupungin päätearkiston vanhimmat materiaalit ovat muun muassa tilitodistuksia, velkakirjoja, kunnan rakennuspiirustuksia, kustannusarvioita ja työselityksiä. Kaikista vanhimmat asiakirjat ovat 1800-luvun alkupuolelta.

TET-päivänä ei kuitenkaan käydä läpi kaikista vanhimpia aineistoja, vaan tehtävänä on etsiä lehtileikkeitä 1980-luvulta. Arkistoon on tullut tietopyyntö, jonka takia lehtileikkeitä nyt etsitään.

- Meille tulee keskimäärin 4-6 tietopyyntöä viikoittain. Laajuudeltaan ne ovat hyvin erilaisia, ja niitä tulee eri tahoilta. Osa tulee kaupungin sisältä, osa ulkopuolelta. Myös yksityishenkilöt tekevät tietopyyntöjä. Yhteishakujen aikaan pyydetään paljon koulun päättötodistuksia, Mäkelä kertoo.

Haapasaaren mukaan insinöörillä riittää kärsivällisyyttä käydä aineistoja läpi paperi paperilta, kun on pikkutarkka luonne muutenkin. Oikeita lehtileikkeitä löytyy parissa tunnissa useita. Mäkelä on tyytyväinen.

- Tässä asiassa päästiin tänään todella paljon eteenpäin, hän toteaa.

Myös Haapasaari on TET-päivän päätteeksi hyvissä tunnelmissa.

- Kaarinan kaupungin arkistolla on hyvät tilat ja asialliset puitteet, hän sanoo.

Mikä on johtoryhmän TET-päivä?

  • TET-päivän tarkoitus on, että johtoryhmän jäsenet tutustuvat erilaisten työyksiköiden arkeen. Lisäksi puolin ja toisin tutustutaan uusiin ihmisiin. Sekä tettiläiset että työyksiköt ovat antaneet päivästä hyvää palautetta.
  • TET-päivä järjestettiin ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten. Koronan takia TET-päivä jäi muutaman kerran välistä, mutta tänä vuonna perinnettä päästiin taas jatkamaan.
  • TET-paikat 2023: Kaarinan kaupungin arkistot (tekninen johtaja Jyrki Haapasaari), Auranlaakson esiopetusyksikkö (sivistysjohtaja Elina Heikkilä), Kaarinan lukio (talousjohtaja Sinikka Sinervuo-Koskinen), Kulttuuri- ja kirjastopalvelut (tietohallintojohtaja Kari Hölsö), Kuusiston päiväkoti (hyvinvoinnin edistämisen päällikkö Hanna Inkeroinen), Piikkiön nuorisotila Kylä (hallintojohtaja Päivi Antola), Piispanlähteen päiväkoti (kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää), Rauvolan päiväkoti (kaupunginjohtaja Harri Virta), Rungon koulu (henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala) ja S:t Karins svenska daghem (hallinnon palvelupäällikkö Heli-Maarit Makkonen)
Janne Mäkelä esittelee Jyrki Haapasaarelle Kaarinan kaupungin päätearkiston materiaaleja.

Jaa