Teoshaku Hovirinnan rantasauna julkisen taiteen taidehankkeelle

Julkaistu: 19.6.2024 | Päivitetty: 19.6.2024

HOVIRINNAN RANTASAUNA - TAIDETTA VUODEN JOKAISELLE PÄIVÄLLE

Kaarinan keskustan läheisyyteen, Hovirinnan ranta-alueelle rakennetaan uusi rantasauna, joka sijoittuu venesataman ja uimarannan väliin. Yksikerroksinen rakennus tulee käsittämään sekä ravintolan että julkisen saunan, ja se tulee olemaan avoinna ympäri vuoden kaikille kuntalaisille. Rantasaunalta avautuu terassi sekä laituri Kuusistonsalmen suuntaan. Hovirinnan rantasauna on yksi Kaarinan kaupungin meneillään olevista julkisen taiteen hankkeista.

Teoshaku Hovirinnan rantasauna julkisen taiteen taidehankkeelle

Kaarinan kaupunki avaa teoshaun, jonka tavoitteena on löytää pysyvää julkista taidetta Hovirinnan uuteen rantasaunaan ja sen yhteyteen. Teoshaku on käynnissä 20.6.–25.8.2024, ja se toteutetaan Kaarinan kaupungin prosenttiperiaatteen taidehankintana. Teoshaun teemana on vesi, merellisyys, luonto ja sauna. Teokselle/teoksille on varattu kokonaisuudessaan 16 000 euroa. Teoshaku on avoin Varsinais-Suomen alueella toimiville ammattitaiteilijoille ja taiteen tekijöille.

Teoshaun tavoitteena on elävöittää ranta-aluetta ja edistää kuntalaisten hyvinvointia taiteen keinoin. Teoshaun avulla halutaan tuoda taidetta saavutettavaksi ja osaksi kuntalaisten arkea sekä tukea alueella tehtävää taidetta.

Varsinainen teoshaku voit ladata Kulttuuripalveluiden verkkosivuilta.

Taidetta kaupungissa – Julkista taidetta Kaarinassa

Kaarinassa on tehty päätös prosenttiperiaatteen noudattamisesta taidehankinnoissa. Tällä tarkoitetaan sitä, että osa rakennushankkeiden kustannuksista käytetään taiteeseen. Kaarinan julkisen taiteen taidehankkeiden tavoitteena on luoda kestävää, innostavaa ja oivaltava taidetta kaupungin eri uudisrakennus- ja peruskorjauskohteisiin, ottaen huomioon tilojen tulevat käyttäjät ja toiminnot.

Kaarinassa on tällä hetkellä meneillään neljä taidehanketta: Valkeavuoren kampus, Kairiskulman päiväkoti, Hovirinnan rantasauna sekä Piispanlähteen koulun nuortentalon laajennusosa. Viimeisin valmistunut julkisen taiteen hanke on Hovirinnan uusi koulutalo, jonka sisältä löytyy kuvataiteilija Ritva Kovalaisen taidetta ja koulun pihalta kuvataiteilija Erika Kallasmaan taidetta. Lähitulevaisuudessa odottaa seuraavat taidehankkeet: Piispanlähteen koulun lastentalo sekä Kaarinan lukio.

Kaarinan taidehankkeiden kulmakiviin lukeutuu alueellisuus, tulevien käyttäjien oma ääni ja kädenjälki, kestävä kehitys sekä monimuotoisuus. Mahdollisimman monessa taidehankkeissa käyttäjien osallistaminen on merkittävässä asemassa, jotta taide ei jäisi tilassa irralliseksi.

Kaarinan julkisen taiteen hankkeista ja muista taideteoksista julkisilla paikoilla voi lukea lisää Kulttuuripalveluiden verkkosivuilta.

 

Lisätiedot  

Kulttuurituottaja Tove Forssell, Kaarinan kaupungin Kulttuuri- ja kirjastopalvelut  

050 314 5281 // tove.forssell@kaarina.fi 

Havainnekuva tulevasta rantasaunasta.

Kuva: Haromaa & Partners Arkkitehtitoimisto

Jaa