Toiminnallinen opetus innosti esi- ja alkuopetuksen messuilla

Julkaistu: 26.4.2023 | Päivitetty: 22.12.2023

Kaarinan esi- ja alkuopetuksen messut järjestettiin Kaarina-salissa keskiviikkona 19.4.2023. Messuteemana oli toiminnallinen opetus ja messut saivat hyvän vastaanoton. Esi- ja alkuopetuksen yhteistyöhön panostetaan Kaarinassa jatkossakin.

Idea messujen järjestämiseen syntyi, kun esi- ja alkuopetuksen toiminnallista yhteistyötä alettiin käynnistellä tänä keväänä uudelleen koronavuosien jälkeen. Tammikuussa 2023 järjestetyssä Kaarinan esi- ja alkuopetuksen yhteistyön starttitilaisuudessa sovittiin yhteistyöparit kevätkaudelle. Esiopetusryhmistä ja alkuluokista muodostetut yhteistyöparit sopivat tuolloin toiminnallisen yhteistyön suunnittelusta ja toteutuksesta keväälle 2023.

Esi- ja alkuopetuksen messuilla teemana oli toiminnallinen opetus. Kaarina-saliin saapui 10 näytteilleasettajaa ja iltapäivän aikana kuultiin viisi asiantuntijapuheenvuoroa. Messuille kutsuttiin henkilöstöä Kaarinan esi- ja alkuopetuksesta sekä naapurikaupungeista ja kävijöitä oli iltapäivän aikana noin sata. Messukävijöiden kesken järjestettiin maksuttomat arpajaiset, jossa voittoina oli pieniä, toiminnalliseen opetukseen kannustavia palkintoja.

Messujen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat perusopetuksen oppimisen ja tuen koordinaattori Suvi Sankinen, perusopetuksen konsultoiva erityisopettaja Terhi Järnsröm, varhaiskasvatuksen kasvun ja tuen koordinaattori Kaisa Rounas ja varhaiskasvatuksen johtava erityisopettaja Minna Valo.

Esi- ja alkuopetuksen yhteistyöhön panostetaan Kaarinassa jatkossakin. Kesälomien jälkeen kokoonnutaan jälleen suunnittelemaan toiminnallista yhteistyötä alkavalle lukuvuodelle. Koska messut saivat hyvää palautetta, ajatuksissa on järjestää vastaavat messut myös ensi keväänä.

Tunnelma messuilla oli iloinen ja innostunut!

Jaa