Valkeavuoren kampuksen työmaan ajankohtaisia kuulumisia

Julkaistu: 25.8.2023 | Päivitetty: 25.8.2023

Rakennustyöt Valkeavuoren kampuksen alueella etenevät aikataulussa. Uuden lukuvuoden alettua kaupunki haluaa muistuttaa kaikkia alueella liikkuvia olemaan varovaisia ja tarkkaavaisia sekä noudattamaan liikennesääntöjä ja ohjeita.

Liikenne ja liikkuminen kampusalueella

Valkeavuoren koulun alueella ja erityisesti työmaa-alueella ja sen läheisyydessä on tulevan syksyn ja talven aikana runsaasti raskasta liikennettä. Suurikokoisia rekkoja sekä nostureita liikkuu työmaa-alueelle. Työmaa-ajoneuvojen kuljettajat näkevät aina vain hyvin rajallisesti ympärilleen, syksyn sateet ja pimeys eivät helpota tilannetta. Siksi niin kävelijöiden, pyöräilijöiden kuin mopoilijoidenkin on kuljettava alueella varovasti ja oltava erittäin tarkkoina. Valkeavuoren koulu käy tätä asiaa läpi oppilaiden kanssa, mutta asiasta on hyvä keskustella lasten kanssa myös kotona. Heijastimien sekä pyörissä valojen käyttö on halpa tapa turvata oma näkyminen syksyn pimeydessä.

Kaikille tulee taata turvallinen liikkuminen alueella, ja tämä onnistuu vain siten, että jokainen noudattaa liikennesääntöjä, oikeita kulkuväyliä ja annettuja ohjeita.

  • Huoltajien tulee välttää turhaa liikennettä koulun alueella ja noudattaa saattamisessa vain saattoliikenteelle tarkoitettuja alueita Veitenmäentien varressa.
  • Pyöräpysäköintiä on lisätty ja selkeytetty lukion piha-alueella siten, että sinne on merkitty pyörille parkkiruudut. Reitti pyöräparkeille kulkee lukion edestä ja on erittäin vilkkaassa käytössä. Myös tästä syystä autoilijoiden tulee noudattaa kääntymis- ja ajokieltomerkkejä Voivalantien varressa.
  • Voivalantiellä ja Veitenmäentiellä Valkeavuoren koulun lähistöllä nopeusrajoitus on pysyvästi 30 km/h.
  • Aapiskujan varteen on valmistunut kevyenliikenteenväylä, joka on nyt kävelijöiden ja pyöräilijöiden käytössä. Aapiskujallakin nopeusrajoitus on muuttunut ja siellä saa ajaa vain 20 km/h.

Pysäköinti koulun alueella

Koulurakennusten läheisyydessä olevat P-alueet on tarkoitettu vain koulujen henkilökunnalle. Lukion opiskelijat ja vierailijat voivat pysäköidä Veitenmäentien varrella olevalle väliaikaiselle P-alueelle. Kaupungin infrapalvelut lisää P-alueille muun muassa liikennemerkkien yhteyteen lisäkilpiä pysäköintijärjestelyjen selkeyttämiseksi.

Ajantasainen alue- ja liikennesuunnitelma

Työmaan sääsuoja

Sääsuojan teko on alkanut työmaalla. Suojasta tulee liikuteltava, ja sitä käytetään aina siellä, missä eri työvaiheet sitä vaativat. Suoja valmistuu lähiaikoina ennen syyssäiden saapumista.

Valvontaa lisätään työmaa-alueella

NCC asentaa rakennustyömaalle digitaalisesti tallentavan kamerajärjestelmän parantaakseen ja tehostaakseen alueella valvontaa. Tämä kameravalvonta ulottuu vain Valkeavuoren kampuksen työmaa-alueelle eli käytännössä aidatun alueen sisäpuolelle.

Kameravalvonnan tarkoituksena on:

  • Suojata omaisuutta
  • Ennaltaehkäistä rikoksia
  • Auttaa mahdollisten rikosten selvittämisessä
  • Varmistaa ja lisätä turvallisuutta

Ulkopuolisten kulku työmaa-alueelle on ehdottomasti kielletty!

Lisätietoja

Valkeavuoren kampuksen rakennustyömaa elokuussa 2023.
Kuva: Kaj Kanervavuori

Jaa