Valoinstallaatio "TOUKO" Piikkiön Pontelassa

Julkaistu: 1.12.2022 | Päivitetty: 1.12.2022
Valoteos “TOUKO” valaisee Piikkiön Pontelan rakennusta ja sen lähimaastoa 28.11.2022-31.1.2023.

Viime syksyltä tuttu valoteos “Touko” palaa jälleen Piikkiön Pontelaan. Teos valaisee Pontelan rakennusta ja sen lähimaastoa 28.11.2022-31.1.2023.

Teos on päällä aikavälillä 28.11.2022 - 31.1.2023 ja ajastettu syttymään aamuisin klo 6-8 sekä iltasin klo 17-01.

 

Taiteilijan kommentti:

"Valoinstallaatio “Touko” kertoo kevään odotuksesta. Näen kevään vuodenaikana, jolloin harrastukset ja ihmisten aktivoituminen saavat tilaa. Uusia ideoita ja toimeen tarttumisia syntyy. Tahtoisin pysäyttää ajan hiirenkorvilla oleviin koivuihin, vihreän eri sävyissä heräävään luontoon. Toisaalta tuon vihreän juhlan ohikiitävyys tekee siitä niin arvokkaan. Pontelan menneisyyteen mahtuu niin sotahistoriaa kuin aktiivista virkistystoimintaakin. Pontelan mäki on mitä otollisin paikka juhlistaa tulevaisuutta - kevättä - valoteoksella. Teos on uusinta viime vuodelta, kevään odotus on kuitenkin jokavuotista.

Pidetään valoa ikkunassa!

Tapio Väntsi

Valoteoksen suunnittelija

Tapio Väntsi on kaarinalainen taiteilija, joka innostuu valosta, varjoista ja heijastuksista. Hän on tehnyt uransa teatteriohjaajana ja teatteriesitysten valosuunnittelijana. Tilavalosuunnittelua ja valotaidetta hän tekee mahdollisuuksiensa mukaan. Viimeisin valoteos “MuinaistuLED” nähtiin Littoisissa muinaistulien yön aikoihin. Viime talven tilaustöistä “Ankkuri kesään” ja Piikkiön Pontelan valaisu “Touko” nähdään tänä talvena uusintana. Taiteen tekemisessä Väntsille on tärkeätä yhteistyö ja yhteisöllisyys. Väntsi haaveilee kaupunkilaisten omasta valotapahtumasta, jossa jokainen voi osallistua ohjatusti valotapahtuman rakentamiseen, vaikka omalta parvekkeeltaan.

Jaa