Valotaideteos MuinaistuLED Littoisten uimarannalla

Julkaistu: 26.8.2022 | Päivitetty: 22.8.2023

Valoteos “MuinaistuLED” valaisee Littoisten rannan luontopolkua tanssilavalta rantakalliolle 27.8.-4.9.2022. Humoristinen teos kumartaa muinaistulien perinteelle nykyaikaisen leditekniikan avulla. Teoksessa nähdään tulkinta liekistä ja palosta, mutta myös uuden valon synty, ironinen kuvaelma vaihtuvista värivaloista. 

Teos on ajastettu syttymään iltasin kello 19.00 ja sammumaan klo 01.00 yöllä. Parhaimmillaan teos on noin kello 21 jälkeen illalla. 

Taiteilijan kommentti:

Luulen, että RGB-väreissä vilkkuvat valot, eli puna-viher-sini -värivalot tulevat olemaan aikamme kuvastoa, kuin vyölaukut 90-luvulla. Monessa valaisimessa ja koristevalossa on tuo räikeä väriyhdistelmä ja sen erilaiset juoksutukset ja vilkutukset käytettävänä. Miksei siis nykyaikainen muinaistulikin voisi vilkkua ledilampun pääväreissä! Tätä teosta tehdessä koin hienoja hetkiä tanssilavan humun liepeillä, pöllön huhuillessa pimeässä metsässä. Näitä rauhan ja yksityisyyden hetkiä, jotka myös tulen katsominen saa aikaan, olen koittanut sisällyttää teokseen. Kuin kontrastina näille, työtä leimaa myös värivalojen mauttomuus.

Valoteoksen suunnittelija,

Tapio Väntsi

Tapio Väntsi on kaarinalainen taiteilija, joka innostuu valosta, varjoista ja heijastuksista. Hän on tehnyt uransa teatteriohjaajana ja teatteriesitysten valosuunnittelijana. Hänen valosuunnitteluitaan on nähty mm. Tanssiteatteri ERI:n, Matkateatterin, Sauvon Elävän Kulttuurin Seuran ja Salon Näyttämön teatteriesityksissä. Väntsin toteuttamia valoteoskokonaisuus oli koettavissa Kaarinassa vuosina 2021-2022, jolloin teoksia nähtiin Hovirinnan venesatamassa, Piikkiön Pontelassa, Piikkiön kirkolla sekä Kallenraitin mäntymetsikössä.

Jaa