Vanhanunnantien uusi stop-merkki ilkivallan kohteena

Julkaistu: 4.4.2024 | Päivitetty: 5.4.2024

Vanhanunnantien eteläpäässä Rungon koulun lähellä Kaarinassa on tehty toistuvaa ilkivaltaa kaupungin asettamalle uudelle liikennemerkille. Vanhanunnantien eteläosa muuttui yksityistiestä Kaarinan kaupungin katualueeksi maaliskuussa 2024.

Kaupunki asensi kyseiselle osuudelle uudet 30-nopeusrajoitusmerkit sekä vaihtoi väistämisvelvollisuutta osoittavan kärkikolmion tilalle stop-merkin. Merkit asennettiin liikenneturvallisuuden parantamiseksi koulun läheisyyden ja huonojen näkemien takia.

Stop-merkille on tehty ilkivaltaa irrottamalla ja viemällä se pois, myös toinen tolpista on irrotettu ja kaupungin asentaman merkin tilalle on ulkopuolisen toimesta asennettu kärkikolmio.

Kaarinan kaupunki suhtautuu tällaiseen oma-aloitteisuuteen ilkivaltana ja harkitsee asian saattamista poliisille tutkittavaksi. Kaupunki toivoisi omavaltaisen toiminnan sijaan asiallista yhteydenottoa infrapalveluihin.

Liikennemerkit katualueella ovat kaupungin omaisuutta ja vain kaupunki saa asentaa liikennemerkkejä katualueelle. Liikennemerkkien korvaaminen uudella tai niiden korjaaminen kustannetaan yhteisistä verotuloista.

Mikäli jollakin on asiasta tarkempaa tietoa, pyydämme ilmoittamaan tiedot osoitteeseen liikenneturvallisuus@kaarina.fi.

Vanhanunnantien eteläpäässä Rungon koulun lähellä oikea liikennemerkki on stop-merkki.

Jaa