Varhan palveluverkon suunnittelu etenee

Julkaistu: 10.5.2024 | Päivitetty: 14.5.2024

Varhan tiedote 10.5.2024

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palveluverkon suunnittelu etenee. Varha esitteli 10.5.2024 viranhaltijoiden laatimat viimeisimmät suunnitelmat toimipaikkojen ja palveluyksiköiden sijoittumisista Varhan alueella.

Suunnitelmat koskevat mm. sote-palveluiden, vuodeosastojen sekä ikääntyneiden palveluiden sijaintia. Varsinaiset esitykset palveluverkkoa koskevaan päätöksentekoon tehdään alkukesän aikana erillisestä valmistelusta. 

Jokaisessa Varhan alueen kunnassa säilyy vähintään sote-pistetasoiset palvelut. Suunnitelmat sisältävät toimipaikkojen sulkemisia, mutta samaan aikaan palveluiden saatavuus turvataan eri tavoin.  

Palveluverkkosuunnitelma koskee ajanjaksoa 2024–2026, ja siitä on tarkoitus tehdä päätöksiä kesäkuussa 2024. Toimipaikkojen sijanneista ja palveluista päätetään palvelukokonaisuuksittain eri päätöksentekoelimissä.  

Uudistuva palveluverkko on saavutettava ja koostuu kiinteistä palvelupisteistä sekä monipuolisista digitaalisista ja liikkuvista palveluista. Palveluverkon muutoksissa huolehditaan asiakkaan palvelun jatkuvuudesta ja kielellisten oikeuksien toteutumisesta siten, että uusi palvelu on käytössä ennen muutoksen voimaantuloa. 

Digipalvelut ovat tulevaisuuden merkittävä palvelumuoto suurelle joukolle asiakkaita niihin soveltuvissa palveluissa. Uudistuksissa huomioidaan se, että kaikilla ei ole kyvykkyyttä tai välineitä digipalveluihin.  

Lue Varhan tiedote ja tilannekatsaus kokonaisuudessaan tästä

Jaa