Vuoden 2022 tunnustuspalkinnot jaettiin Kaarina-päivän ja itsenäisyyspäivän juhlassa

Julkaistu: 8.12.2022 | Päivitetty: 9.12.2022
Kaarina-päivän juhlassa perjantaina 25.11. ja itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12. jaettiin vuoden 2022 tunnuspalkinnot.

Yhteensä yhdeksäntoista tunnustuspalkintoa kaarinalaisille

Kaarinassa juhlittiin Kaarinan päivä perjantaina 25.11. ja itsenäisyyspäivää tiistaina 6.12., molemmat Kaarina-talon Kaarina-salissa. Tunnustuksia jaettiin kaarinalaisille monipuolisesta, ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä ja välittämisestä Kaarinassa ja kaarinalaisten hyväksi.

Kaarina-päivän juhlassa jaettiin 17 tunnustuspalkintoa

Kaarina-päivän juhlissa jaettiin vuoden 2022 tunnustuspalkinnot, nähtiin tanssiurheiluseura Lá Team:in upeita tanssinäytöksiä ja kaupunginjohtaja Harri Virta avasi vuoden 2023 Runo-Kaarina kilpailun. 

Juhlassa kuultiin kaupungin tervehdys Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anne-Mari Virolaiselta sekä jaettiin Kaarina-mitalit, Kaarinan kulttuuripalkinto, Nuorten urheilijoiden palkinnot ja Krykä-palkinto. Kaarinan vammaisneuvoston jakaman Krykä-palkinnon sai Pirilän Kukkatalo, Kaarina sekä Päivi Mecklin. Nuoren urheilijan palkinnot saivat 16- vuotias EM-tason kouluratsastaja Mila Pietarila, ja 19-vuotias yleisurheilija Mico Ekman. Kaarinan kulttuuripalkinto sai Sibel Kantolalle, Mökki Gallerian galleristi.

Tänä vuonna jaettiin yhdeksän Kaarina-mitalia ansiokkaasta työstä Kaarinan hyväksi. Sami Helenius palkittiin ansiokkaasta työstään tanssiurheilun parissa tanssijana ja opettajana sekä Kaarinan sanansaattajana maailmalla. Päivi Kemppainen palkittiin ansiokkaasta ja kehittävästä työstään varhaiskasvatuksen johtajana, lääketieteellinen johtaja ja dosentti Mårten Kvist palkittiin laajasta ja pitkäjänteisestä luottamustehtävätyöstään Kaarinan kaupungin ja kaarinalaisten hyväksi. Mustahaperon asukasyhdistys palkittiin monipuolisesta, ihmisläheisestä ja ansiokkaasta yhdistystyöstä, Reijo Nartamo palkittiin monipuolisesta ja pitkäkestoisesta Littoisten Työväen Urheilijoiden urheiluseurassa sekä kolmannen sektorin työstä, Hannu Pajunen palkittiin aktiivisesta, kehittävästä ja ansiokkaasta työstään Kaarina-Teatterin toiminnan parissa, Tuula Törnblom palkittiin välittävästä ja ansiokkaasta työstään vanhus- ja vammaisjärjestöjen sekä vanhusten kohtaamistyön parissa, Tero Kuusisto palkittiin työstään muun muassa Meripartiolippukunta Kuusiston Linnanyrjänät ry ja Kaarinan partiolaiset ry toiminnan sekä kunnallispolitiikan parissa ja Juha Soukka palkittiin ansiokkaasta ja yhteisöllisestä toiminnasta ikäihmisten fyysisen ja henkisen kunnon parissa.

Kaarina-päivän juhlassa jaettiin myös kunniamaininta esimerkillisestä yhteisvastuullisesta toiminnasta kuudesluokkalaisille Aatos Ristsepälle, Topias Niskasaarelle ja Juuso Kauppilalle. Ristseppä, Niskasaari ja Kauppila olivat jääneet auttamaan 8-vuotiasta Urho Haapakoskea, kun tämä oli jäänyt yksin ja hädissään Piikkiön yhtenäiskoulun pihalle lokakuussa.

Tilaisuudessa Positiivarit Oy palkitsi myös Sami Heleniusta vuoden positiivisin kaarinalainen -palkinnolla. Palkinto myönnettiin myös Benjamin Peltoselle. Palkinnon jakoi tilaisuudessa Terhi Wallenius.

 

Itsenäisyyspäivän juhla oli arvokas ja herkkä

Itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin tiistaina 6.12. Kaarina-salissa. Juhlassa jaettiin ansiomerkkejä sekä kuultiin Tuukka Alhosen juhlapuhe sekä harpisti Krista Leivon ja KaMu-kuoron musiikkiesityksiä kuorojohtaja Iida Aarnion johtamana. Juhlissa avustamassa Partiolippukunta Rantakaarinat ry:n reippaat partiolaiset.

Kaarinan ansiomerkkejä jaettiin tänä vuonna kaksi kappaletta. Riitta Nissilä palkittiin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstään vammaisjärjestöissä sekä luottamustoimissa. Harri Virta palkittiin ansiokkaasta, edistyksellisestä ja pitkäjänteisestä työstään kaupunginjohtajana.

Tunnustuspalkintoja jakoivat Kaarina-päivän juhlassa kaupunginjohtaja Harri Virta, Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen sekä Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Alho, vammaisneuvoston puheenjohtaja Raimo Erkkilä ja varapuheenjohtaja Paula Mäkinen sekä Kaarinan kulttuurituottaja Tove Forssell. Itsenäisyyspäivän juhlassa ansiomerkit jakoivat Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Alho sekä Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Mikko Aaltonen.

 

Nuoret muusikot hurmasivat yleisön

Juhlissa nähtiin nuorten tanssijoiden ja muusikoiden esityksiä. Kaarina-päivän juhlassa tanssiurheiluseura Lá Team:in tanssiparit Tuomo Tirri ja Anni Tättäläinen sekä Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila hurmasivat yleisön huikeilla ja nopeatemposilla liikkeillä. Itsenäisyyspäivänä kuultiin suomalaisia klassikkoteoksia Musiikkiopisto Arkipelagin harpunsoitonopettaja ja harpisti Krista Leivon sekä Kamu-kuoron lapsi-, diskantti- sekä aikuisryhmien tulkitsemana.

 

Kamu kuoro esiintyy Kaarina-salissa
Kamukuoron diskantti- ja aikuisryhmä. Kuoronjohtajana Iida Aarnio.

Jaa