Kaupungille osoitetut laskut

Kaupungin verkkolaskuosoite

Kaarinan kaupunki vastaanottaa laskut verkkolaskuina.

Verkkolaskuosoite (OVT-tunnus): 003701332269

Välittäjätunnus: Apix Messaging Oy 003723327487

Y-tunnus: 0133226-9

Toimittajakirje

Laskuja välittävä operaattori

Kaarinan kaupungin (0133226-9) laskuja välittävä operaattori on Apix Messaging Oy. 

Kaarinan kaupunki vastaanottaa ensi sijassa vain verkkolaskuja. Mikäli laskutusohjelmanne ei tuota verkkolaskua, pyydämme käyttämään alla esiteltyä laskumappi-palvelua, jolla voi tehdä asiakkaalle verkkolaskun. Jos näistä kumpikaan ei onnistu, lasku tulee lähettää sähköpostin liitteenä suoraan operaattorin sähköpostiosoitteeseen alla olevan ohjeen mukaan. Kaarinan kaupunki ei vastaanota enää paperisia laskuja.

Pyydämme huomioimaan myös, että Kaarinan kaupungille lähtevien laskujen ostajan tilausnumerokentässä tulee olla jatkossa tilaajalta saatu tilaajatunnus (Kaarinan kaupungin kustannuspaikka). Kun tilaajatunnus sisältää sellaisen numeron, joka sopii kustannuspaikaksi, niin se poimii sen. Jos tilausnumerokenttä on tyhjä, se tarkistaa seuraavan elementtikohdan ja niin edelleen. Kentät, joihin voitte tilaajatunnuksen lisätä, ovat:

 1. OrderIdentifier
 2. BuyerReferenceIdentifier
 3. ProjectReferenceIdentifier
 4. AgreementIdentifier
 5. DeliveryOrganisationName

Arvonlisäverotunnistetta eli alv-numeroa tarvitaan käytäessä kauppaa toisesta EU-maasta olevan elinkeinonharjoittajan kanssa. Kaarinan kaupungin alv-numero on FI 01332269.

Laskumappi-palvelu

Jos käytätte pankkien e-laskupalveluita lähetykseen, voitte tarkistaa käytettävän verkkolaskuosoitteen ja välittäjätunnuksen http://www.apix.fi/ohje.html. Erityisesti pankkien kautta lähetettäessä huomioittehan, että laskulla tulee olla Kaarinan kaupungin y-tunnus 0133226-9.

Voitte toimittaa laskut verkkolaskuina myös www.laskumappi.fi palvelun kautta. Rekisteröityminen tapahtuu https://registration-tilikunta.apix.fi/ -sivuston kautta.

 1. Rekisteröidy.
 2. Kirjaudu laskumappiin https://laskumappi.fi/#/login
 3. Mene laskumapissa kohtaan ”Myyntilasku”.
 4. Täytä sivulle tarvittavat tiedot (=luo uusi lasku).
 5. Kun lasku on valmis, lähetä lasku painamalla vihreää Lähetä” painiketta.

Laskun lähettäminen sähköpostilla

Kaarinan kaupunki vastaanottaa laskuja sähköpostitse vain osoitteeseen:

kaarina@skannaus.apix.fi

Laskuja sähköpostilla lähetettäessä tulee huomioida seuraavat asiat:

 • Laskulla ei saa olla vastaanottajana muita osoitteita (To:).
 • Sähköpostin otsikkoon kirjoitetaan sana lasku ja laskun numero.
 • Lähetettävä lasku tulee olla sähköpostin liitteenä PDF-tiedostona.
 • Sähköpostissa saa olla vain yksi lasku liitteineen. Liitteet pitää olla omina PDF-tiedostoina.

Laskun PDF-tiedoston nimessä pitää olla sana lasku ja liitetiedoston nimessä sana liite.

Lähetyksen jälkeen palvelusta tulee joko hyväksyntä- tai hylkäysilmoitus lähetysosoitteeseen 15 minuutin kuluessa lähetyksestä.

ASIAKKAAN OSOITE: Kaarinan kaupunki, PL 12, 20781 Kaarina. Tarvittaessa muuta kirjeenvaihtoa varten. Laskut ohjautuvat AINA verkkolaskuosoitteen tai sähköpostiosoitteen mukaan.

Mikäli teillä on laskujen lähettämiseen liittyviä teknisiä kysymyksiä, voitte olla yhteydessä verkkolaskuoperaattoriimme: Apix Messaging Oy, (09) 4289 1324, servicedesk@apix.fi

Rakentamispalvelujen käännetty arvonlisävero

Kaarinan kaupunki on arvonlisäverolain tarkoittama rakentamispalveluja harjoittava elinkeinonharjoittaja, jolle tapahtuvaan rakentamispalvelujen myyntiin sovelletaan ns. käännettyä verovelvollisuutta. Kaupunki sopii arvonlisäveroehdoista hankintasopimuksissa ja kaupungille rakentamispalvelua myyvän tulee tarkistaa kirjallisesta sopimuksesta hankintakohtaisesti sovellettava arvonlisävero.

Laskulla on oltava ostajan Y-tunnus ja tieto siitä, että ostaja on veronmaksullinen, esim. viittaus AVL 8 c §:ään. Laskulle ei merkitä verokantaa eikä veron määrää.

Kaarinan kaupungin Y-tunnus on 0133226-9.

Lisätietoa: www.vero.fi, www.rakennusteollisuus.fi.

YEL-todistus ja yrittäjän eläkevakuutus

Kuntien eläkevakuutuksen ohjeiden mukaisesti julkisella sektorilla eläketurvaa tulee karttua kaikesta tehdystä työstä. Työkorvauksena pidetään työstä, tehtävästä tai palveluksesta muuna kuin palkkana maksettavaa korvausta. Jos kunta ostaa työtä itsenäiseltä yrittäjältä (toiminimi, yksityishenkilö), täytyy kunnan selvittää yrittäjän eläkevakuutus ja pyytää yrittäjää toimittamaan todistus yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL-todistus).

Jos itsenäisellä yrittäjällä ei ole eläkevakuutusta, täytyy kunnan maksaa laskutetusta työstä JuEL-eläkemaksua. Yrittäjän kunnalle lähettämä lasku maksetaan yrittäjälle palkanmaksun periaatteiden mukaisesti, suorituksesta pidätetään työntekijän palkkaperusteinen eläkemaksu. Lisäksi kunta maksaa suorituksesta eläkemaksun, keskimäärin 17 %. Tämä tulee huomioida palvelun kokonaishintaa mietittäessä.

Lisätietoa asiasta

Ammatinharjoittajan tai toiminimenhaltijan pitää toimittaa kopio YEL-vakuutuskirjasta, kopio vakuutusmaksusta tai vakuutusyhtiön todistus (nämä ovat voimassa kalenterivuoden kerrallaan). Tämä ohjeistus koskee myös kevytyrittäjiä. Dokumentti on toimitettava Tilikunnan ostoreskontraan (ostoreskontra.kaarina@tilikunta.fi), sitä ei saa laittaa laskun liitteeksi.

Dokumenttia YEL-vakuutuksesta EI tarvita, jos

 • kyseessä on tavarakauppa
 • Työn tuottaa osakeyhtiö (oy), kommandiittiyhtiö (ky), avoin yhtiö (ay), osuuskunta, säätiö tai rekisteröity yhdistys
 • yrittäjällä on maatalousyrittäjän eläkelain mukainen (MYEL) vakuutus
 • yrittäjä on yli 68 v.

Jaa