Kaarinan liikuntalinja, Piispanlähteen koulu

Kaarinan liikuntalinja tarjoaa nuorille urheilijoille mahdollisuuden suorittaa yläkouluopintonsa liikuntapainotteisella linjalla.

Katso esittely- ja infovideo

Liikuntalinja toimii Piispanlähteen yläkoulussa. Toiminta tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua liikuntapainotteiseen kouluarkeen. Tavoitteena on kaikkien linjalla opiskelevien kohdalla saavuttaa kokonaisvaltaista urheilijana kasvamista ja kehittymistä. Tavoitteena on myös ohjata motivoituneita urheilijoita hakeutumaan kohti urheilupainotteisia jatko-opintoja (esim. urheilulukio) ja sitä myöten kohti aikuisuuden urheilu-uraa. Kaarinan liikuntalinja on ollut toiminnassa vuodesta 2014 lähtien.

Liikuntalinja toimii Turun Seudun Urheiluakatemian (TSUA) alaisuudessa ollen näin osa valtakunnallista urheilu- ja liikuntayläkouluverkostoa. Liikuntalinjan paikallisia yhteistyöseuroja ovat Kaarinan Taitoluistelijat (muodostelmaluistelu), KaaPo (jalkapallo) sekä Ura Basket (koripallo). Kaikki ovat olleet mukana alusta asti luomassa sekä kehittämässä liikuntalinjaa ja pyörittävät lajiensa edustajille aamutreenejä aina torstaiaamuisin. 

Liikuntalinjalla opiskeleville nuorille tarjotaan viikon aikana urheilua ja liikuntaa seuraavasti: opetussuunnitelman mukainen liikunta (2-3h/vko) sekä liikuntalinjalaisten valinnainen liikunta (2h/vko). Valinnaisessa liikunnassa ote on yleisvalmennuksellinen, tavoitteena liikunnallisten ominaisuuksien ja taitojen monipuolinen harjoituttaminen. Torstaiaamuisin on kaikilla liikuntalinjalaisilla aamutreenivapaa koulutyöstä klo 8-10. Tuolloin urheilijat käyvät omien lajiensa ja seurojensa aamutreeneissä, mikäli niitä on seuran puolesta tarjolla. Ellei aamutreeniä ole tarjolla on ollut mahdollisuus osallistua TSUA:n pyörittämään yleisvalmennukseen Turussa tai suorittaa aamutreeni omatoimisesti, mielellään omalta valmentajalta pyydettyjen ohjeiden ja vinkkien pohjalta.

Liikuntalinjalle hakeminen 2022:
Kaarinan liikuntalinjalle ovat tervetulleita hakemaan minkä tahansa lajien edustajat. Lajikirjo onkin ollut vuosien varrella varsin kattava. Haku liikuntalinjalle tapahtuu aina vuoden alussa tammi-helmikuussa 6. luokkalaisille hakijoille, samassa aikataulussa alueen muiden urheilu- ja liikuntayläkoulujen kanssa. Valintatestit järjestetään yhteistyössä TSUA:n sekä muiden TSUA:n alaisten koulujen kanssa. Kaarinalaiset hakevat Wilman kautta ja ulkopaikkakuntalaiset erillisellä lomakkeella.

Liikuntalinjalle hakemista koskeva infotilaisuus järjestetään aina heti kevätlukukauden alussa. Asiasta tiedotetaan kaarinalaisia 6.-luokkalaisia sekä heidän vanhempiaan Wilman kautta. Myös yhteistyöseurat ovat järjestäneet infotilaisuuksia tai muulla tavoin infonneet omia urheilijoitaan asiasta.

Liikuntalinjalle hakeminen 2022 (päivämäärät)

  • Haku auki 1.1.-26.1.2022
  • Infotilaisuus ti 11.1. klo 18 Piispanlähteen yläkoululla
  • Soveltuvuuskoe ma 7.2. klo 9 alkaen Piispanlähteen yläkoulun salissa. HUOM!: kaikki hakijat osallistuvat soveltuvuuskokeeseen
  • Soveltuvuuskokeen varatestiaika on tiistaina 15.2.2022 klo 10-14.30 Kupittaan palloiluhallissa. (Lemminkäisenkatu) Huom! Aikaisemmin ilmoitettu klo 11-14. Mikäli terveydellisistä syistä ei vielä kyseisenä päivänäkään voi vielä osallistua, on mahdollisuus ylimääräiseen testiin viikolla 9 maanantaina. Seuraa infoa nettisivulta. Lääkärintodistukset rehtorille.

Lajitestit (lajitesteihin osallistuvat vain lajilinjalle hakevat):

  • Muodostelmaluistelu ke 9.2. klo 8-9 Varissuon jäähallissa
  • Jalkapallo ke 9.2. klo 11.30-14 Impivaaran jalkapallohallissa. 
  • Jalkapallon lajitestin varapäivää haarukoidaan myös viikon 9 alkuun (ma-ti). Tarkennetaan nettisivulle, kun ajankohta varmistuu.
  • Koripallo pe 11.2. klo 8-11 Piispanlähteen yläkoulun salissa

Testeihin ei tule hakijoille erillistä kutsua. Hakijan pitää itse huolehtia että on paikalla em. ajankohtana.

Kaarinan liikuntalinjan yhteyshenkilöt:

Eero Antila, Piispanlähteen koulun liikunnanopettaja/liikuntalinjavastaava 0503145242
Pertti Sahlberg, Turun Seudun Urheiluakatemia 040 1490572 pertti.sahlberg@turku.fi
Tiina Tuominen, Piispanlähteen koulun rehtori 0503732570
Patrik Pakkala, Turun Seudun Urheiluakatemia, 0404812725, patrik.pakkala@turku.fi

Kannattaa seurata sivua, jos tulee muutoksia.
Infotilaisuus järjestetään ti 11.1. klo 18 Teamsin välityksellä, alla linkki josta voi osalistua tapahtumaan:

Ulkopaikkakuntalaisten hakemuslomake

Jaa