Opettajille

Näiltä sivuilta löydät ajankohtaista opettajille suunnattua tietoa. Toimitko jo kansalaisopiston opettajana tai kiinnostaako opetustyö opistolla?

Tule meille töihin!

Kiinnostaako opetus- tai ohjaustyö Kaarinan kansalaisopistolla? Onko sinulla kurssi-ideoita, erityisosaamista tai taitoja, joita voisit jakaa kanssamme? Ota yhteyttä, otamme mielellämme vastaan kurssiehdotuksia.

Yhteydenotot joko rehtorille tai suunnittelijaopettajalle.

Ajankohtaista työvuodelle 2021-2022

Kurssisuunnittelumme työvuodelle 2021-2022 on avattu 20.1.2021. Voit lähettää meille ehdotuksia uusista kursseista työvuodelle 21-22. Täytä kurssisuunnittelulomake ja palauta se sähköpostiimme kansalaisopisto@kaarina.fi viimeistään 19.2.2021 klo 09. Palaamme niihin, joita meillä on mahdollisuus niitä toteuttaa.

Yleistä

Lukuvuoden tärkeät päivämäärät:

-        19.2.2021 – kurssiehdotukset viimeistään klo 09:00 opiston sähköpostiin tai kurssijärjestelmään.

-        huhtikuussa opettajien kurssikohtaiset tekstitarkistukset netissä (tarkempi ilmoitus sekä ohjeet tulee myöhemmin).

-        1.6 - 15.6.2021 vanhat soitto-oppilaat varaavat paikkansa netissä

-        1.8.2021 – klo 8:00 kielten jatkokurssit avautuvat varattaviksi netissä  

-        13.8.2021 – klo 8:00 kurssit avautuvat varattaviksi netissä / puhelimitse

-        Syystyökausi 2021: sekä lasten että aikuisten kurssikausi alkaa 30.8.2021

-        Kevättyökausi 2022: sekä lasten että aikuisten kurssikausi alkaa 10.1.2022

Opetusta ei ole:

- syyslomaviikolla 41/21 (11.10 - 15.10.2021)

- urheilulomaviikolla 8/22 (21 - 25.2.2022)

- eikä arkipyhinä.

 

Opettajakokous 2021-2022

Työvuoden 2021-2022 opettajakokous pidetään torstaina 26.8.2021 klo 14 -16, Kaarina -talon, Kaarina -salissa.

Saat vielä erikseen myös kutsun kokoukseen - Tervetuloa!

 

Palkat ja matkalaskut

Palkat

Palkat maksetaan työsopimuksen mukaan jälkikäteen kunkin kuun 16. päivänä. Kuitenkin opettajan poissaolo ja niistä mahdolliset aiheutuvat ylimääräiset opetuskerrat tulee ilmoittaa toimistolle, jotta palkanmaksu voidaan korjata toteutuneiden tuntien mukaisesti.Tilinauha on palkkatodistus. Palkkatiedot lähtevät tulorekisteriin, josta liitot ym. tahot saavat palkkatiedot.

Matkalaskut/oman auton käyttö

Föli-alueen kunnissa asuville tuntiopettajille maksamme matkakorvaukset föli-taksan mukaan. Kertamaksuna käytämme arvokortin yhden matkan hintaa 2,20 €. Matkojen omavastuu 6 km/suunta,  vähennetään arvokortin hinnasta. Föli-alueen ulkopuolella asuville tuntiopettajille matkakorvaus maksetaan julkisen liikenteen halvimman taksan mukaan, vähennettynä omavastuulla 6 km/suunta. Matkalaskulomakkeen löydät täältä matkalasku Word tai matkalasku OpenOffice

Oman auton käyttö laskutusperusteena hyväksytään ainoastaan poikkeussyistä, kuten runsas kuljetettavien tavaroiden määrä. Siitä on tehtävä erillinen anomus rehtorille, joka toimintavuoden alussa. Matkakulut maksetaan vähennettynä omavastuulla 6 km/suunta. Opettaja tekee matkalaskun toteutuneista kurssikerroista kurssien päätyttyä. Syystyökauden matkalasku lähetetään viimeistään joulukuun ensimmäisellä viikolla ja kevättyökauden laskut toukokuun puoliväliin mennessä.

Henkilötiedot, kurssijärjestelmä Hellewi, riskienarviointi

Uusien opettajien tulee toimittaa opistolle henkilötietolomake. Muista myös ilmoittaa muutoksista meille. Täytä osaamiskuvaus -lomake Word tai osaamiskuvaus OpenOffice  jonka perusteella tiedämme, mitä voimme tarjota sinulle opetettavaksi.

Opisto käyttää Hellewin uusinta versiota. Opettajan tunnukset saa aktivoitua itse. Hellewi-ohjeista löydät, miten luot käyttäjätunnuksen sekä peruskäytön. Jos tunnusten aktivoinnissa on vaikeuksia, ota yhteyttä opistoon.

Jokaisen toimintavuoden alussa tarkistetaan, onko opetustilastasi tehty riskienkartoitus. Lomake (kartoitus word) tai (kartoitus OO) palautetaan suunnitteluopettajalle, jolta saat myös täyttöapua. Lomake löytyy myös sivustolta Ohjeita ja lomakkeita

Etä- ja verkko-opetus

Täältä löydät ohjeet, minkälaisia etä- ja verkko-opetuksen ratkaisuja opistomme mahdollistaa sekä suosittelee opettajien käytettäviksi.

Lyhyesti:

  1. kurssien oppimateriaalin pohjaksi Peda.net
  2. live streemaukseen JitSi

Näitä käyttämällä sinulle ei tule kustannuksia ja ratkaisut ovat testattu.

Kurssialusta - Peda.net

Kaarinan kansalaisopistolla on käytössä Peda.net -oppimisalusta.

Löydät sen käyttöön liittyviä ohjeita suoraan oppimisalustalta.
Aivan ensimmäiseksi rekisteröidy käyttäjäksi. Käyttäjille on ilmaista tallennustilaa blogeille ja muillekin mukaville asioille - rajattomasti. Tätä tilaa kutsutaan nimellä "Oma tila".

Ilmoita opistolle tämä "oma tilan" tunnus, jotta voimme antaa sinulle oikeudet rakentaa kurssisivusto suoraan opiston pääluokkakohtaisiin alisivuihin. 
Sivusto on käyttäjälleen ilmainen, mutta opisto maksaa omasta alueestaan maksua.

Opettajille osiossa ohjeita opetuskäyttöön.

Live streamaus työkalu - JitSi

Opistomme suosittelee käytettäväksi ilmaista ja turvallista JitSi sovellusta.

Tutustu siihen seuraavan artikkelin kautta. OKFI tarjoaa: Maksuton ja turvallinen videoneuvottelu

Pääkohdat jotka pitää huomioida kokousta perustettaessa:

  1. Kokousta voi käyttää vain Crome tai Firefox selaimilla
  2. Käytä OKF-palvelinta eli kokouksen osoite https://meet.okf.fi/
  3. Voit kirjoittaa jo valmiiksi kauttaviivan jälkeen kokouksesi nimen esimerkiksi https://meet.okf.fi/OpistoMalli
  4. Käytä monipuolista kokousnimeämistä, jotta toiset eivät tarkoituksettomasti löydä tätä kokousta!
  5. AINA! Aseta kokoukseen liittymiselle salasana. Sen teet alarivin Info-napista. Sen jälkeen voit kopioida kokouksen nettilinkin ja jakaa sen osallistujille joko Peda.net alustalla tai sähköpostitse.
  6. Ensimmäinen kokoukseen liittyvä on sen hallinnoitsija. Hän on merkitty nimiruudussa tähdellä oikeassa alakulmassa.
  7. Kokeile ystävän kanssa ennen ensimmäistä käyttöä. Silloin kaikki sujuu jo rutiinilla!

Selkeä opastusvideo YouTubesta, tutustu!  

Vinkki: Erillinen mikrofoni - kuuloke yhdistelmä parantaa aina äänen selvyyttä. Ihan tavallinen puhelimessasi käyttämä nappikuuloke mikrofonilla on jo hyvä. 

Android-sovellus ladataan Google Playsta ja iOS-versio App Storesta eli tabletti ja puhelimellakin voi kokouksiin osallistua.

Opettajien Intranet

Opettajille tarkoitettua erikoismateriaalia ja tiedotteita löytyy opiston opettajien omalta Intranet -sivustolta. Se on julkaistu opiston Peda.net ympäristössä, joten muista kirjautua myös käyttäjäksi Peda.nettiin.

Löydät sen täältä opettajien Intranet.

Se on suojattu salasanalla. Soita toimistoon ja saat tietoosi sen viimeisimmän salasanan. Emme toimita salasanaa sähköpostitse. Toimiston numerot  

Jaa