Haku näyttelytiloihin, maksut ja palvelut

Kaarinan kaupungissa järjestetään näyttelyitä monipuolisesti, huomioiden paikallisuus ja julkisissa tiloissa esillä olevien näyttelyiden vaatimukset. Näyttelyjen tulee vastata eettisesti, laadullisesti ja tekniseltä toteutukseltaan vaatimuksia, joita voidaan asettaa julkisissa tiloissa esillä olevalle näyttelylle.

Tiloja vuokrataan sekä kaupungin sisäisille, että ulkopuolisille näyttelyn järjestäjille. Näyttelyjakso on pääsääntöisesti yksi kalenterikuukausi. Näyttelytiloja haetaan sähköisesti. Näyttelytilat ovat auki Kaarina-talon ja Piikkiön kirjaston aukioloaikojen mukaan. Näyttelytilat eivät ole varsinaisesti valvottuja tiloja. Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta sekä omista matkakuluistaan. 

Haemme näyttelyjä vuodelle 2024!

Haku päättyy 30.4.2023.

Kaarinan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut hakee näyttelyohjelmistoon jälleen monipuolista kattausta erilaisia aiheita ja toteutuksia. Haku on avoin kaikille taiteen ammattilaisille ja harrastajille. Hakemuksen voi lähettää yksin, ryhmänä tai yhdistyksenä. Näyttelyjakso on pääsääntöisesti noin yksi kalenterikuukausi. Avoimella haulla etsitään näyttelyitä kahteen Kaarinan kaupungin tilaan, Kaarina-taloon ja Piikkiön kirjastoon. 

Kaarina-talo on vuonna 2018 avattu kirjasto- ja tapahtumatalo kaupungin sydämessä. Arkkitehtitoimisto Ark' Aboan suunnittelemassa kauniissa ja valoisassa rakennuksessa on näyttelytilat kahdessa kerroksessa. Molemmat näyttelytilat rajoittuvat koko rakennuksen korkuiseen lasiseinään, joten luonnonvaloa on paljon. 

Piikkiön lähikirjasto sijaitsee Piikkiön keskustassa, kirkon ja palveluiden vieressä. Kirjasto on remontoitu entiseen kauppakiinteistöön vuonna 2008. Kirjasto on valoisa, avara ja viihtyisä. Pienen näyttelytilan erikoisuutena on näyttelyn avautuminen kahteen suuntaan, ulos ja sisälle. 

Kaarinan kaupungin näyttelytiloja haetaan sähköisesti. Täytä hakulomake ja liitä siihen selventävää kuvamateriaalia (3–10 -kuvatiedostoa) näyttelyteoksista tai aiemmasta tuotannosta, sekä mahdollinen CV. Hakemukset käsitellään vuosittain huhti-toukokuussa, jolloin valitaan seuraavan kalenterivuoden näyttelyt. Kaarinan kaupungin näyttelytyöryhmä valitsee näyttelyt hakemusten perusteella. Valinnassa asetetaan painoarvoa paikallisuudelle. 

Hakemuksia toivotaan ensisijaisesti sähköisesti hakulomakkeen kautta tai osoitteeseen nayttelyt@kaarina.fi, vaihtoehtoisesti myös paperisina; vastaa hakulomakkeen kysymyksiin ja lähetä ne tulostettuna työnäytteiden ja CV:n kera osoitteeseen Kaarina-talo, Näyttelyt, Lautakunnankatu 1, 20780 Kaarina. Voit myös toimittaa ehdotuksen liitteineen henkilökohtaisesti Kaarina-taloon aukioloaikoina. Paperisia näyttelyhakemuksia ei palauteta.

Näyttelytilahakemus
 

Näyttelyvuokraan sisältyvät palvelut

  • Näyttelyjulisteen taitto ja painatus
  • Sähköisen markkinointimateriaalin taitto
  • Näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku, taitto ja tulostus
  • Tiedottaminen kulttuuripalveluiden verkkosivuilla, alueen tapahtumakalentereissa ja sosiaalisessa mediassa
  • Lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen kulttuuripalveluiden tiedotuslistoille
  • Henkilökunnan tuki näyttelyn ripustus- ja purkupäivinä
  • Kävijämäärän seuranta (Kaarina-talo)
  • Näyttelyn dokumentointi
  • Avajaisten järjestelyissä avustaminen


Maksut

Kaarina-talon 1 kerros: 100e / 300e (myyntinäyttely)
Kaarina-talon 2 kerros: 100e / 200e (myyntinäyttely)
Piikkiön kirjasto: ei maksua / myyntinäyttelyjä ei pidetä


Kaarinan kaupungin näyttelytoiminnan periaatteet 

"Kaarinan kaupungin tiloihin sopivia näyttelyitä ovat taidenäyttelyt, valokuvanäyttelyt, käsityö- ja tekstiilinäyttelyt, kirja-, kuva- ja tekstiaineistoa sisältävät informatiiviset näyttelyt sekä esinenäyttelyt. Näyttelyiden tarjonnassa pyritään monipuolisuuteen ja laaja-alaisuuteen. Lisäksi näyttelytoiminnalla tuetaan paikallista toimintaa. Sotaa ja väkivaltaa ihannoivia, rotusortoa puoltavia tai muulla tavalla ihmisarvoa loukkaavia näyttelyitä ei järjestetä."

Kaarinan kaupunginhallituksen päätös 7.8.2017
 

Lisätietoja:
Anri Veston, näyttelykoordinaattori, Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut
anri.veston@kaarina.fi, puh. 050 353 0946

 

Jaa