Runo-Kaarina -kilpailu

Vuoden 2022 Runo-Kaarina –kilpailu on käynnissä. Valintaraati kokoontuu elokuussa valitsemaan voittajan, joka julkistetaan lokakuussa Turun Kirjamessuilla. Seuraava Runo-Kaarina –kilpailu avataan festareilla helmikuussa 2023. 
 

Kilpailuohjeet

Etsimme runoteosta, runokokoelmaa. 

Kilpailuun saavat osallistua ne kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet omaa kokoelmaa. Suomen kansallisbibliografia Fennicaan ilmoitetut kirjat katsotaan julkaisuiksi. Esiintyminen antologioissa ei estä osallistumista. Fennican sivuille pääset tästä.

Muulla kielellä kuin suomeksi kirjoitetut kokoelmat arvioidaan kilpailijan lähettämän suomenkielisen käännöksen pohjalta. 

Nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään 27.4.2022 klo 15.00. Huomaa, että emme ota kokoelmia vastaan sähköpostilla ja että edellä mainitun päivämäärän jälkeen saapuvat kokoelmat eivät ole mukana kilpailussa.

Kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite, puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite.

Käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Kaarinan kaupunki / kulttuuri- ja kirjastopalvelut, PL 50, 20780 Kaarina, kuoreen merkintä “Runo-Kaarina”.

Kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta.

Tekijänoikeudellisista syistä kaikki hylätyt käsikirjoitukset tuhotaan kilpailun ratkettua.

Toivomme runojen olevan irrallisilla A4-papereilla.

Kuvitetut käsikirjoitukset arvioidaan painoteknisten ja tekijänoikeudellisten syiden vuoksi pelkästään teksteinä.

Kuvarunojen tekijöitä pyydetään huomioimaan, että valmiin julkaisun sivukoko on noin A5.

Fontteihin tai riviväleihin liittyviä rajoituksia ei ole.

Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden toimittaa teos lopulliseen julkaisukuntoon.

Voittajan oletetaan saapuvan Turun Kirjamessuille ja Varsinais-Suomen Runoviikoille. Kaarinan kaupunki maksaa matka- ja majoituskulut Suomessa, ulkomailla asuvan voittajan osalta matkakulujen jakamisesta keskustellaan erikseen.
 

=""

Jaa