Runo-Kaarina-kilpailu

Vuoden 2022 Runo-Kaarina-kilpailun voittaja on julkistettu Turun Kirjamessuilla perjantaina 30.9. Voittaja on Alankomaissa asuva Markus Ilkka Eronen. Kaarinan kaupunki on kustantanut Erosen esikoiskokoelman, joka on nimeltään Varjo kulkee naurusi läpi.
 

Kilpailuohjeet 2023

Etsimme runoteosta, runokokoelmaa. 

Kilpailuun saavat osallistua ne kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet omaa runokokoelmaa. Suomen kansallisbibliografia Fennicaan ilmoitetut kirjat katsotaan julkaisuiksi. Esiintyminen antologioissa ei estä osallistumista. Fennican sivuille pääset tästä.

Muulla kielellä kuin suomeksi kirjoitetut kokoelmat arvioidaan kilpailijan lähettämän suomenkielisen käännöksen pohjalta. 

Kilpailu avataan Kaarina-päivän juhlassa perjantaina 25.11.2022. Nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään maanantaina 13.2.2023 klo 15.00. Huomaa, että emme ota kokoelmia vastaan sähköpostilla ja että edellä mainitun päivämäärän jälkeen saapuvat kokoelmat eivät ole mukana kilpailussa.

Kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite, puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite.

Käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Kaarinan kaupunki / kulttuuri- ja kirjastopalvelut, PL 50, 20780 Kaarina, kuoreen merkintä “Runo-Kaarina”.

Kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta.

Tekijänoikeudellisista syistä kaikki hylätyt käsikirjoitukset tuhotaan kilpailun ratkettua.

Toivomme runojen olevan irrallisilla A4-papereilla.

Kuvitetut käsikirjoitukset arvioidaan painoteknisten ja tekijänoikeudellisten syiden vuoksi pelkästään teksteinä.

Kuvarunojen tekijöitä pyydetään huomioimaan, että valmiin julkaisun sivukoko on noin 210 x 210 mm.

Fontteihin tai riviväleihin liittyviä rajoituksia ei ole.

Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden toimittaa teos lopulliseen julkaisukuntoon.

Voittajan oletetaan saapuvan Turun Kirjamessuille ja Varsinais-Suomen Runoviikoille. Kaarinan kaupunki maksaa matka- ja majoituskulut Suomessa, ulkomailla asuvan voittajan osalta matkakulujen jakamisesta keskustellaan erikseen.
 

=""

Jaa