Runo-Kaarina-kilpailu

Valtakunnallisen Runo-Kaarina-esikoiskokoelmakilpailun voittajaksi 2024 on valittu Anniina Louhivuori.

Vuodesta 1994 järjestettyyn kilpailuun tuli kaikkiaan 133 käsikirjoitusta, joista Runo-Kaarina-raati, kirjailija Kari Levolan johdolla, valitsi voittajaksi jyväskyläläisen Anniina Louhivuoren käsikirjoituksen. Kaarinan kaupunki kustantaa Louhivuoren kokoelman, joka julkaistaan Turun Kirjamessuilla syksyllä 2024. 

Runo-Kaarina-voittaja 2024 on valittu - uutinen
 

Kilpailuohjeet 2025

Etsimme runoteosta, runokokoelmaa. 

Kilpailuun saavat osallistua ne kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet omaa runokokoelmaa. Suomen kansallisbibliografia Fennicaan ilmoitetut kirjat katsotaan julkaisuiksi. Esiintyminen antologioissa ei estä osallistumista. Fennican sivuille pääset tästä.

Muulla kielellä kuin suomeksi kirjoitetut kokoelmat arvioidaan kilpailijan lähettämän suomenkielisen käännöksen pohjalta. 

Kilpailu avataan Kaarina-päivänä maanantaina 25.11.2024. Nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään keskiviikkona 12.2.2025 klo 15.00. Huomaa, että emme ota kokoelmia vastaan sähköpostilla ja että edellä mainitun päivämäärän jälkeen saapuvat kokoelmat eivät ole mukana kilpailussa.

Kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite, puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite.

Käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Kaarinan kaupunki / kulttuuri- ja kirjastopalvelut, PL 50, 20780 Kaarina, kuoreen merkintä “Runo-Kaarina”. Käsikirjoituksen voi myös tuoda Kaarina-taloon (Lautakunnankatu 1, Kaarina). Palvelupiste Fiskari Kaarina-talossa ottaa käsikirjoituksia vastaan sen aukioloaikoina, jotka voi katsoa täältä. Huomaa, että myös paikan päälle tuotuna käsikirjoitus pitää olla tuotuna keskiviikkona 12.2.2025 klo 15.

Kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta.

Tekijänoikeudellisista syistä kaikki hylätyt käsikirjoitukset tuhotaan kilpailun ratkettua.

Toivomme runojen olevan irrallisilla A4-papereilla yhdelle puolelle tulostettuina.

Kuvitetut käsikirjoitukset arvioidaan painoteknisten ja tekijänoikeudellisten syiden vuoksi pelkästään teksteinä.

Kuvarunojen tekijöitä pyydetään huomioimaan, että valmiin julkaisun sivukoko on noin 210 x 210 mm.

Fontteihin tai riviväleihin liittyviä rajoituksia ei ole.

Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden toimittaa teos lopulliseen julkaisukuntoon.

Kilpailuraadin tehtyä valinnan, julkaistaan tiedote, jossa voittaja esitellään. Voittanut runoteos julkistetaan syksyllä 2025 Turun Kirjamessuilla, jonne voittajan oletetaan saapuvan. Kaarinan kaupunki maksaa matka- ja majoituskulut Suomessa, ulkomailla asuvan voittajan osalta matkakulujen jakamisesta keskustellaan erikseen.

 

Usein kysytyt kysymykset

Lue täältä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
 

=""

Jaa